Nikola Jokić (© AFP)
Nikola Jokić (© AFP)

Pita se nešto i Jokić o toj MVP tituli: Bruklin gledao još jedan tripl-dabl Srbina

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.23. | 22:50

Rutinskih 22 poena, 17 skokova i 10 asistencija

Tema broj jedan u NBA ligi je ko će biti MVP. Trka se kao i prethodnih godina svela na dva imena. Nikolu Jokića i Džoela Embida. Kamerunac je pokazao u martu da je legitiman kandidat, ko god da mu je protivnik on mu isporuči minimum 30 poena i donese pobedu Filadelfiji. Verovatno je zbog toga izbio na prvo mesto kandidata za prestižnu nagradu, prestigao je do skora neprikosnovenog favorita Nikolu Jokića. Ipak, pita se nešto i Srbin. Došao je u Bruklin i pokazao je ko je i šta je.

Kao i ovek izgledala Nikolina majstorija kao da igra sa pola gasa. Šutnio je iz igre samo 12 puta, pogodio devet, a konačna statistika kaže da je imao 22 poena, 17 skokova i 10 asistencija. Na kraju sigurna pobeda Denvera 108:102 koja se i dalje održava na vodećoj poziciji na Zapadu.

Izabrane vesti

Čini se ipak da Jokić ne obraća previše pažnju na MVP trku, sada je ipak primarno da se Denver vrati na pobedničke staze. Nagetsi su prethodnih nekoliko nedelja bili u velikom padu. Nizali su se porazi od znatno slabijih protivnika. Jokić je tu uvek bio na nivou, ali večeras u Bruklinu je stigla i adekvatna pomoć saigrača.

Zablistao je Majkl Porter Junior koji je znao i da kritikuje trenera Majka Melouna zbog manjka minuta i to baš protiv Bruklina koji je pre tačno nedelju dana slavio u Denveru. Sada je Porter odigrao jednu od najboljih partija ove sezone pošto je ubacio 28 poena uz devet skokova i tri asistencije. Pratio ga je sjajno Džamal Mari sa 25 poena. Dvocifren je bio još Eron Gordon sa 10 poena.

Kada Denver ovako igra, onda Nikola može samo rutinski da razigrava ekipu i diriguje sa vrlo malo uzetih šuteva. Posle utakmice u Bruklinu statističari su odmah pronašli neverovatan podatak. Naime, on glasi da Nikola ove sezone ima više utakmice sa minimum 20 poena, 15 skokova i 10 asistencija od svih igrača lige zajedno.

Što se Bruklina tiče, standardno već je Mikael Bridžis bio najefikasniji sa 23 poena, Klekston je dodao 19.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara