Boris Rojević (©MN Press)
Boris Rojević (©MN Press)

Vošin pogled ka Norveškoj: Nerbo blizu eliminacije

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.05.23. | 23:43

Rival Novosađana u finalu EHF kupa u drami poražen na svom terenu od šampiona Elveruma – 22:23, pa sada gubi sa 2:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa prvenstva Vikinga

Rukometaši Vojvodine igraće krajem maja i početkom juna dvomeč finala EHF kupa sa braniocem trofeja, norveškim Nerbom. Dok doigravanje za titulu u Srbiji počinje u petak (Lale dočekuje Dinamo iz Pančeva u prvom meču polufinala), kod Skandinavaca je u punom jeku.

Nerbo izaziva šampiona Elveruma i trenutno gubi sa 2:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa. Posle poraza u prvom meču (28:31), pred svojim navijačima je vodio većim delom meča, ali u finišu se bolje snašao učesnik Lige šampiona i stigao na korak do finala (igra se na tri dobijene). Na kraju je bilo 23:22 za Elverum.

Izabrane vesti

Kod Nerba najefikasniji je bio Tord Haugseng sa šest golova, dok su po tri puta pogodili Ole Nerland i Teodor Svensgerd.

Srpski reprezentativac Uroš Borzaš pao je u drugi plan u redovima Elveruma ove godine. Malo igra u poslednje vreme. Danijel Gilis Blomgren je bio najbolji u pobedničkom timu sa pet pogodaka, Patrik Heland Anderson je pogodio četiri puta, a Kristofer Rikardo Hedberg tri.

U drugom polufinalnom paru, Kolstad i Runar su izjednačeni – 1:1 u pobedama.

NORVEŠKA – POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Utorak

Runar – Kolstad 37:36 (21:17), u seriji 1:1

Sreda

Nerbo – Elverum 22:23 (14:12), u seriji: 0:2



tagovi

RK VojvodinaEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara