Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Đoković: Rafa i Rodžer mi nisu prijatelji, već rivali, nisam antivakser, zalažem se za slobodu izbora

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.12.23. | 01:19

Novak je u intervjuu za američku stanicu CBS govorio o velikim konkurentima, ali se i dotakao Australije i pakla 2022. godine kada je deportovan iz zemlje

Srpski as, najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, započeo je 403. nedelju kao svetski reket broj 1. On je dao veliki intervju za američku stanicu CBS. U emisiji „60 minuta“ sa poznatim novinarem Džonom Verthajmom, koja tek treba da bude premijerno prikazana, ali su procurili na društvenim mrežama inserti iz nje, Srbin je govorio o rivalstvu sa Rodžerom Federorom, Rafaelom Nadalom, o karijeri, koliko će još da igra, ali i o škakljivim temama. Domaćina je pre svega zanimalo Novakov stav o vakcinaciji...

Đoković je ponovio da ne namerava da stane, da želi da ispisuje i dalje zlatne stranice tenisa.

Izabrane vesti

"Volim da pobeđujem. Nema sumnje u to. Inspirisan sam i motivisan sam rekordima. Za mene je to sasvim normalno. Budite iskreni, budite autentični i izrazite ono što osećate. Samo se trudim da budem iskren prema sebi i prema drugima i da kažem šta su moj ciljevi i zadaci. To je tako jednostavno“, istakao je Novak.

Večito pitanje je i dugogodišnje rivalstvo sa Rafalom Nadalom i Rodžerom Federerom.

"Toliko godina smo delili pozornicu i mislim da je najveće poštovanje uvek tu, bar sa moje strane, prema njima. Jednog dana, kada se zavese malo više spuste, moći ćemo da sednemo i porazgovaramo. Bilo bi to neverovatno, voleo bi da odem na večeru sa Rafom i Rodžerom“.

Na pitanje da li može sa Špancem i Švajcarcem da bude prijatelj, Đoković je rekao:

"Želeo bih, zaista. Znam da se očigledno nismo tako dobro slagali tokom karijere van terena. Nismo prijatelji, mi smo rivali i teško je kao takmičari da budete veoma bliski i delite jedni drugima uvid u svoj život ili osećanja. Onda bi to moglo da bude upotrebljeno protiv vas na terenu“.

Novak je završio sezonu sa tri grend slema, a jedino ga je Karlos Alkaraz pobedio u finalu Vimbldona i sprečio ga da završi 2023. godinu sa četiri najveća pehara. Osvojio je ukupno sedam titula i završio kao svetski broj 1. Sigurno će da bude na prvom mestu u nizu 409 nedelja, što je najviše u istoriji muškog tenisa.

Pre dve godine nije izgledalo da će Novak da vlada belim sportom. Pogotovo, posle neslavne epizode u Australiji, kada je proteran iz zemlje jer se nije vakcinisao. Đoković je pojasnio svoj stav oko pandemije korone.

Ljudi su pokušali da me nazovu antivakserom, a ja to nisam. Nisam ni za vakcinaciju ni protiv nje, ja sam za slobodu odlučivanja“. Tako je jednostavno, živela sloboda“, rekao je Novak dodajući da smatra da njegova mentalna snaga posebno bila uočljiva u tim epizodama u Australiji.

Novak je ranije najavio da mu je naredne godine cilj zlatni slem, da uzme sva četiri grend slema i najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama u Parizu.


tagovi

Novak ĐokovićTenisATPRodžer FedererRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara