""
""

Mančester Siti odlučio: Plaća klauzulu od 50.000.000 evra za povređenog štopera

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.16. | 20:39

Dok se privode kraju pregovori oko Ilkaja Gundogana, Gvardiola zida defanzivni bedem

Po diktatu Pepa Gvardiole, Mančester Siti je počeo da rekonstruiše tim za narednu sezonu. Iako su Građani došli do polufinala Lige šampiona i imaju solidnu šansu da se okite i titulom prvak Starog kontinenta. Katalonac želi tim po svom ukusu, a uprava kluba već rardi na realizaciji želja.

Izabrane vesti

U poodmakloj fazi su pregovori sa Borusijom Dortmund oko Ilkaja Gundogana, a Građani su krenuli i u realizaciju transfera Emerika Laporta iz Atletik Bilbaa. Jedan od najperspektivinijih štopera Evrope je među prvima došao na Gvardiolin spisak i Građani su premni da idu do kraja za ovaj transfer. Lokalni mediji u Baskiji javljaju da je na adresu Atletik Bilbaa stiglo obaveštenje da će Mančester Siti isplatiti otkupnu klauzulu vrednu 50.000.000 evra za 21-godišnjeg štopera.

Bilbao nije želeo da se rastane sa mladim Francuzom, ali kada se pojavi klub spreman da aktivira otkupnu klauzulu, onda baskijski klub više nije u poziciji da pregovara. Građani će isplatiti pomenutu klauzulu i potpisati višegodišnji ugovor sa Laportom.

Jedino što može da pokvari transfer su lekarski pregledi. Laport je krajem marta doživeo tešku povredu igrajući za mladu reprezentaciju Francuske. Polomio je potkoleničnu kost desne noge i dislocirao skočni zglob zbog čega će odsustvovati sa terena do avgusta. Zato ga čekaju posebni lekarski pregledi kako bi se utvrdilo da oporavak teče željenim tokom i da će Mančester Siti moći da računa na Laporta narednog leta. 

Ostrvski mediji prenose i da to nije sve, već da će Građani posle dovođenja Gundogana i Laporta krenuti u lov na Evertonovog štopera Džona Stounsa čija cena bi takođe mogla da iznosi 50.000.000 evra. U igri je i 17-godišnji Ris Oksford iz Vest Hema.  

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraPremijer ligaMančester SitiEvropaEngleskaEmerik LaportAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara