""
""

Orlići se poigrali i sa Turcima! Marjanović i Glišić vodili Srbiju do pobede

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.16. | 17:09

Dobri su bili i Zvezdini puleni Simanić i Radanov

Orlići Milana Gurovića ponovo su bili ubedljivi! U subotu Australija je ispraćena sa razlikom od 29 poena, danas je Turska osetila bes mladih i perspektivnih igrača iz Srbije, koji su na prestižnom turniru „Albert Švajcer“ u Manhajmu slavili rezultatom 79:57 (14:14, 27:17, 20:12, 18:14).

Izabrane vesti

Gotovo kao i u susretu sa Kengurima, Orlići su i protiv Turske pobedu obezbedili praktično već posle druge deonice, u kojoj su furioznim napadom ubacili čak 27 poena za četvrtinu i došli do komotnih 41:31. Nakon toga srpski talentovani košarkaši držali su dvocifrenu razliku, a uz dobru odbranu rivalu dozvolili prilično mali broj poena, što je bilo dovoljno za još jedan ubedljiv trijumf.

Srbiju do pobede vodio je Barselonin Andrija Marjanović sa 18 poena i četiri skokova, koliko je imao i Partizanov Miloš Glišić, uz 14 poena, dok je Boriši Simaniću falilo dva skoka da dođe do dabl-dabl učinka, uz 10 poena. Dobar je bio i njegov klupski kolega iz Crvene zvezde, Aleksa Radanov, koji je na kraju imao 10 poena, četiri asistencije i tri uhvaćene lopte.

Kod Turske Onuralp Bitim skupio je 16, a Alihan Genč 11 poena, uz po četiri skoka.

Posle dve pobede u nizu Srbiju sada čekaju dueli sa Japanom (ponedeljak u 15.00), Nemačkom (sreda u 20.00) i Argentinom (četvrtak u 15.30). U drugoj grupi su: Francuska, Grčka, Egipat, Kina, SAD i Italija. Po dve najboljeplasirane ekipe iz obe grupe igraće u polufinalu naredne subote, a finale je dan kasnije.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Turnir Albert ŠvajcerMiloš Glišićjuniorska košarkaška reprezentacija SrbijeEvroligaBoriša SimanićAndrija MarjanovićAleksa Radanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara