""
""

Poslednje kolo Evrokupa: Saletov Bajern gazi kao u fudbalu - 24:2 u produžecima! Amare Stodemajer dominirao u Rusiji

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.02.17. | 19:36

Bavarci opet bolji od Himkija i u četvrtfinalu idu na lakšeg španskog rivala, a Rusi na težeg

Poznata su prva dva para četvrtfinala Evrokupa!

Izabrane vesti

Danas je počeo program poslednjeg kola druge grupne faze i konačan rasplet, a posle derbija u Podmoskvolju u kojem s Bajern i Himki odlučivali o prvom mestu u grupi F, saznali su ko će na Valensiju, a ko na Unikahu u nokaut fazi.

Bajern je uspeo da zadrži perfektan niz i da sa pozicije prvoplasiranog ode u nokaut fazi. Bavarci su grupnu fazu u konkurenciji Himkija, Lijetakbelisa i Ulma okončali sa skorom 6-0. Tačku su stavili večeras u Podmoskovlju pobedom nad Himkijem posle produžetaka 96:74 (72:72) iako im je odgovrao i poraz manji od 16 razlike.

Tokom celog meča se vodila žestoka bitka i u prvom poluvremenu su se ekipe smenjivale u vođstvu, pre nego što je Bajern pred odlazak na veliki odmor podigao prednost na 10 razlike (34:24). U drugom poluvremenu je Bajern održavao prednost iako je ona varirala od jednog do 10 poena razlike. Himki je konstantno disao Bavarcima za vrat i preko Roulenda i razgoropađenog Šveda (devet poena u poslednja dva minuta) uspeo da izjednači 25 sekundi pre kraja. Bajern je u poslednjih nekoliko sekundi imao dva pokušaja Džonsona za pobedu, ali je oba puta promašio i ušlo se u produžetke. Ali Bajern nije uzdrmao takav finiš i prokockana pobeda…

U dodatnih pet minuta igre, bajern je bio strašan u odrbani, a Himki očajan u napadu i dva i po minuta nije dao koš. Kleber, Džonson i Đedović su vinuli Bajern ne nedostižnih 22 razlike. Bajern je u produžecima slavio sa neverovatmnih 24:2, a Himki je jedina dva poena dao sa linije penala?!

Najefikasniji u pobedi Bajerna je bio Kleber sa 21 poenom, Đedović je ubacio 17, a Džonson 15 poena. Vladimir Lučić nije imao svoj dana i upisao je samo dva poena i isto toliko skokova za 22 minuta. Po običaju, Aleksej Šved je bio najefikasniji u Himkiju i upisao je 31 poena. Ali je “silovao” i imao šut iz igre 10/22. Roulend je dodao 13 poena.

Bajern u četvrtinalu ide na Unikahu koju je u prvoj grupnoj fazi savladao oba puta, a ako prođe dalje, čeka ga najverovatnije Saša Obradović sa Lokomotivom Kubanj u borbi za finale. Himki će u četvrtfinalu na Valensiju.

Prvo mesto u svojoj grupi je obezbedio i Hapeol iz Jerusalima. I oni su slavili u Rusiji, i oni u četvrtfinalu idu na Špance. Hapoel je pobedio Nižnji u gostima sa 81:73, a Rusi su samo u prvom poluvremenu bili ravnopravan rival. Blistao je nekadašnji NBA as Amare Stodemajer koji je sa indeksom uspešnosti 26 bio igrač utakmice. Imao je 19 poena (6/8 za dva, 7/7 penali) i devet skokova za 29 minuta. Lior Elijahu je ubacio 20 poena. Kod ruskog tima su Bojnton i Kejn dali po 18 poena.

Hapoel će u četvrtfinalu igrati protiv Gran Kanarije ili Fuenlabrade koje večeras u međusobnom okršaju odlučuju o drugom putniku u četvrtfinale iz grupe A, pošto je Lokomotiva Kubanj već obezbedila prvo mesto. 

GRUPA E
20.45: Mursija - Lokomotiva Kubanj
21.00: Gran Kanarija - Fuenlabrada 

GRUPA F
Himki - Bajern 74:96 (72:72)
/Šved 31 - Kleber 21/
19.30: Ulm - Lijetkabelis 

GRUPA G
Nižnji - Hapoel 73:81
/Bojnton 18, Kjen 18 - Elijahu 20, Stpdemajer 19/

Lijetuvos Ritas - Zenit 86:84 
/Logan 28 - Karasjov 24/

GRUPA H
19.00: Cedevita - Unikaha
20.00: Alba - Valensija  

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar ĐorđevićAleksej ŠvedAmare StodemajerBajern MinhenEvrokupEvroligaHapoel JerusalimNižnji Novgorod

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara