"Emerik Laport"
"Emerik Laport"

Ruka ruci: Gvardiola odveo Laporta u Siti, Bilbau vezane ruke čekom na 50.000.000

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.03.16. | 10:17

Baski ne pregovaraju. Ali tu je uvek ona klauzula o obeštećenju

Emerik LaportNije tajna, Atletik Bilbao je najtvrđi pregovarač u svetu fudbala. Ali ni on nije imun na milione. Još manje su to njegovi igrači, koji retko potpisuju ugovore bez klauzula o propisanom obeštećenju. Kad je u pitanju Emerik Laport izgleda da ništa nije moglo da spreči Pepa Gvardiolu da ga dovede u Mančester Siti.

Marka na naslovnoj strani donosi informaciju ta je posao već završen, pošto će Građani isplatiti obeštećenje za 21-godišnjeg štopera od čak 50.000.000 evra! Gvardiola je dao mig iz Minhena, a sportski direktor Sitija Čiki Begiristajn završio posao.

Izabrane vesti

Doduše, ovoga put nije mogao da klubu uštedi koji dinar. Atletik retko ide ispod zacrtanog. Tako su i  Havija Martineza Bajernu prodali za 40.000.000 evra, a na Anderu Ereri uzeli još 36.000.000 od Mančester junajteda.

Marka navodi da će sam Laport potpisati ugovor na pet godina, pošto su Begiristajn i Feran Sorijano nekoliko puta dolazili u Bilbao i uspeli da ga ubede da je selidba u Mančester najbolji izbor. Atletik je dobio novac za lagan život u narednih nekoliko godina.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraPremijer ligaPep GvardiolaMančester SitiEvropaEngleskaEmerik LaportAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara