""
""

Španija dobila još jednog učesnika Evrolige!

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.17. | 22:10

Španija će sledeće sezone sigurno imati četiri, a možda čak i pet klubova u elitnom takmičenju - Real Madrid, Barselonu, Baskoniju, Valensiju ili Unikahu, a možda ACB liga dobije još jednu poziciju od čelnika EL

Sada je i zvanično - španska klupska košarka će naredne sezone imati sigurna četiri, a možda čak i pet predstavnika u Evroligi! 

Izabrane vesti

Posle Unikahe, mesto u finalu Evrokupa obezbedila je i Valensija ubedljivim trijumfom nad Hapoelom iz Jerusalima rezultatom 90:75 (21:17, 23:15, 31:18, 15:25). 

To znači da će Španiju sledeće godine u Evroligi sigurno predstavljati Real Madrid, Barselona i Baskonija kao ekipe s parafiranim višegodišnjim ugovorima, potom i osvajač Evrokupa. A, ukoliko se glasine obistine i mesto koje je ove sezone išlo Turskoj ode na Iberijsko poluostrvo, Španija će biti većinski rasprostranjena u ligi sa 16 klubova. Naravno, gledajući svaku zemlju ponaosob. Turska će ostati na svega dva tima, koliko ima i Grčka. Gotovo je izvesno da će i Rusija imati isti broj (zavisno od toga ko bude u finalu VTB lige prim. aut).

Time će španska klupska košarka dobiti svojevrsnu potvrdu kvaliteta, s obzirom da je ACB apsolutno najjača liga godinama unazad.

Što se same majstorice između Valensije i Hapoela tiče, nema tu šta mnogo da se istakne. Gosti su uspeli da izdrže udare Slepih miševa tek nešto manje od jednog poluvremena. Valensija je veliki odmor otišla s dvocifrenom razlikom (44:32), da bi serijom 10:0 na startu trećeg kvartala otišla na ogromnih 20 koševa razlike. 

Furioznu treću četvrtinu odigrali su igrači Valensije, toliko dobro da su istu završili s čak 31 ubačenim košem, pa je u 27. minutu utakmice razlika dostigla maksimalnih 32 poena. 

I ponovo je dominirao Bojan Dubljević s 14 poena i sedam skokova, Fernando San Emeterio je imao poen više, dok su Romejn Sato i Luk Sikma ubacili po 12 koševa. Kod Hapoela na visini zadatka bili su jedino Kurtis Džerels s 19 i Amare Stodemajer s 17 poena. Ostali su potpuno podbacili.

Finalna serija Evrokupa počinje već 28. marta, a prednost domaćeg terena ima Unikaha. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Amare StodemajerBojan DubljevićEvrokupEvroligaFernando San EmeterioKurtis DžerelsTarens KinziValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara