""
""

Tomislav Karadžić: Ne brinite za moje godine, imate rok do kraja aprila za kandidaturu

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.16. | 22:35

Predsednik FSS u top formi

Kao najneupešniji predsednik u istoriji našeg fudbala (ne računajući sankcije, naša rerezentacija je prvi propustila tri velika takmičenja), Tomislav Karadžić i dalje veruje da od njega nema boljeg za rukovođenje srpskim fudbalom.

Izabrane vesti

Karadžić je na čelu FSS skoro osam godina, a reprezentacija je za to vreme izborila učešće na samo jedno veliko takmičenje. Međutim, to ga ne sprečava da se drži predseničke fotelje iako ima 77 godina. Što je čak i kršenje Statuta UEFA i FIFA. To tvrdi nekadašnji predsednik FSS i bivši generalni sekretar Crvene zvezde, Nebojša Leković.
“Karadžić konkretno krši Član 36, stav 2 Statuta UEFA u kojem se doslovce kaže da "osoba od 70 i više godina starosti nema pravo na izbor ili reizbor u fudbalskoj organizaciji. Podsećam da Karadžić ima 77 godina i da FSS ne poštuje Statut UEFA i FIFA”, oglasio se Leković u izjavi za Novosti.

Međutim, Karadžić tvrdi da je sve regularno u njegovom slučaju jer je Odbor za hitna pitanja FSS prošlog oktobra doneo stav i preporuku da “kandidat koji se prvi put kandiduje za funkciju predsednika ne može biti stariji od 65 godina, ali da kandidat koji se već nalazi u mandatu, može biti stariji od 65 godina”.
“Gospodin Leković ne bi trebalo da brine za moje godine, jer u statutu FSS stoji da mogu da obavljam funkciju predsednika pošto sam u aktuelnom mandatu”, replicirao je Karadžić u izjavi za Novosti.

Leković još dodaje da Karadžić krši zakone UEFA i FIFA na jednom drugom primeru.
“To je Član 19, stav 2 Statuta UEFA koji propisuje tajno glasanje. A kod nas Skupštinama i na važnim izborima smo uvek svedoci javnog glasanja što je u prevodu, izlazak pred “streljački vod” i teška povreda Statuta UEFA i FIFA. I na kraju, vrlo važna stvar, podsećam na još jednu odredbu Stauta UEFA da su sve zemlje njene članice i svi fudbalski savezi u obavezi da se pridržavaju Statuta UEFA”, tvrdi Leković.

Međutim, Karadžić ima spreman odgovor i za tu optužbu.
“Što se tiče tajnosti ili javnosti na Izbornoj skupštini, ni tu nema nikakvih problema, niti ograničenja. Ako se delegati na Skupštini izjasne da su za tajno glasanje, biće tajnog glasanja”, ističe Karadžić.

Predsednik FSS je pride poslao i poruku svima onima koji bi da se kandiduju za predsedničku funkciju na sledećim izborima.
“Pred predstojeće izbore poručujem svim potencijalnom kandidatima da izađu sa pravim programom i da pobedi najbolji. Svi imaju vremena da do kraja aprila podnesu svoje kandidature”.

Miriše na… Ništa. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Tomislav KaradžićSuperligaSrbijareprezentativni fudbalnebojša lekovićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara