Bajbek u Inđiji (© Star sport)
Bajbek u Inđiji (© Star sport)

Bajbek opet brine crno-bele: Ne trenira, izgubljen za derbi, sve tanje šanse za ostanak

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.04.21. | 16:57

Francuski napadač opet povređen

Može Partizan da se dovede u red, Žan Kristof Bajbek ne može. Prolaze meseci, a francuski napadač nikako da ubedi stručni štab crno-belih kako je vredan ostanka kad se aktuelna sezona okonča. Iz prostog razloga što stoji na klimavim nogama.

Doslovce.

Izabrane vesti

Bivši član Utrehta opet je povređen. Ko zna koji put otkako je stigao u Beograd. Ovoga puta, uveravaju iz „Zemunela“, povreda nije teže prirode, ali je takva da Bajbeka eliminiše iz konkurencije za duel sa Metalcem, premijerni posle reprezentativne pauze, a kako stvari stoje i za predstojeći 164. večiti derbi, 7. aprila od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“.

A tek je počeo da hvata zalet. Odigrao je po 45 minuta u minula dva prvenstvena kola – protiv Zlatibora postigao prvenac u novoj sredini, u Bačkoj Palanci odmenio Filipa Holendera – pauzu dočekao sa uverenjem da bi mogao da iskoristi odsustvo cdesetorice reprezentativaca i nametne se treneru Aleksandru Stanojeviću. Avaj, ne samo da nije u tome uspeo, nego poslednjih dana nije ni trenirao usled lakše povrede.

Koliko će odsustvovati nije poznato, međutim, teško je verovati da će osetiti čari večitog derbija, iako je na promociji, početkom oktobra, rekao kako mu je bivši defanzivac Crvene zvezde Milan Biševac, kao posrednik u dolasku, pričao šta Srbima znači najveća utakmica ovdašnjeg fudbala. Prethodnu, kad je bilo 1:1, 27-godišnji špic je propustio usled činjenice da pre dolaska u Humsku dugo nije bio u ritmu, a sva je prilika da neće biti akter ni drugog duela sa Zvezdom. Nespreman je. A za takve kod Stanojevića nema mesta ni kad je rival, primer radi, Voždovac. Kamoli lider Superlige.

Protiv OFK Bačke (© Star sport)Protiv OFK Bačke (© Star sport)

Mada saigrači i trener hvale Bajbekov potencijal, ističu da se na trenizima vidi prefinjenost, publika – makar posredstvom televizijskog ekrana – malo toga je videla od nekadašnje nade Pari Sen Žermena. Samo jedan gol na osam utakmica, mada se mora imati u vidu da je samo jednu počeo. Onu u Nišu. Posle toga mu je stradao mišić veče pre susreta sa Mačvom, oporavljao se do kraja prvog dela sezone, na zimske pripreme stigao ranije od planiranog, čime je pokazao ambiciju da se dokaže, čak je skinuo nekoliko kilograma, isproban na testovima u Turskoj, dobio šansu u završnicama takmičarskih mečeva sa Napretkom, Novi Pazarom, Inđijom, Vojvodinom, te pomenuta dva druga poluvremena sa Zlatiborom i OFK Bačkom.

Nije išlo...

Zato se u Humskoj i rodila ideja o angažmanu novog napadača. Trener Aleksandar Stanojević nagovestio je želi još jednog špica u letnjem prelaznom roku, kako ne bi ostao samo na Filipu Holenderu (trebalo bi da bude kupljen od Lugana za 450.000 evra), koji pritom nije ni klasičan centarfor i mladim Nikolom Štulićem. Sem njih dvojice dodatnu opciju u napadu nema. A potrebna mu je. Da li bi potpis još jednog špica pogurao Žana Kristofa Bajbeka ka izlaznim vratima ili bi bi bivši mladi reprezentativac Francuske ostao da se bori za status (ugovorom vezan do leta 2023) niko se u ovom času ne usuđuje da prognozira. Bar ne javno.

Jedino se šuška da ovako klecavom Bajbeku vreme nije saveznik. Štaviše, ističe.


tagovi

Žan Kristof BaebekŽan Kristof BajbekFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara