Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fjorentina želi da zadrži Vlahovića: Uprava i napadač uskoro za pregovaračkim stolom

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 11:41

Uprkos interesovanju brojnih klubova za Srbina, Viola želi napadača u svojim redovima i tokom jeseni

Dušan Vlahović je tokom 2021. godne doživeo pravu fudbalsku eksploziju, tokom nekoliko meseci uspeo je da nizom fenomenalnih igara privuče pažnju najboljih svetskih klubova, pa javnost iz nedelje u nedelju licitira imenima giganata u kojima bi srpski golgeter mogao da nastavi karijeru.

Biser ponikao u crno-beloj školi od letošnjih preporuka uprave Viole da neophodne minute potraži na pozajmici, za vrlo kratak period izrastao je u jednu od glavnih zvezda ekipe iz Toskane, te danas priče o njegovom zadržavanju u Firenci sapadaju u domen fantazija.

Izabrane vesti

Rukovodstvo Fjorentine tokom letnjeg prelaznog roka naći će se na velikom iskušenju, s obzirom na to da će pred njima gotovo izvesno biti ponude za Vlahovića koje je praktično nemoguće odbiti, dok bi, sa druge strane, potencijalno zadržavanje golgetera moglo da predstavlja veliki korak za narednu sezonu i donese još veći profit, s obzirom na to da vreme radi za 21-godišnjeg Srbina.

Činjenica da je Vlahović na radaru najboljih klubova Starog kontinenta navela je na razmišljanje i Đuzepea Jakinija koji je o budućnosti centarfora govorio na konferenciji uoči gostovanja Sasuolu zakazanog za sutra od 18 časova. Strateg Viole u razrešenju Vlahovićevog pitanja uzda se u Roka Komisa, prvog čoveka kluba, ali i najavljuje razgovore o novom ugovoru sa centarforom.

"Predsednik voli Vlahovića koji je veoma ambiciozan igrač i uveren sam da će biti načina da se dogovorimo sa napadačem. Dušan mora da razmišlja isključivo o igrama i da radi potpuno fokusirano, sa željom da bude još bolji. Gledamo igru i rezultate iz utakmice u utakmicu, a svakako da dolazi vreme kada će predsednik i klub obaviti razgovor sa Vlahovićem kako bismo zajedno nastavili dalje", rekao je trener koji se krajem marta vratio na klupu kluba koji je vodio od decembra 2019. do novembra 2020. godine.

Vlahović je u Fjorentinu došao leta 2018. godine iz Partizana uz obeštećenje od 1.950.000 evra, a posle fenomenalnih igara procene su da bi Viola mogla da na Srbinu zaradi oko 50.000.000 evropskih novčanica.

Talentovani napadač u 2021. godini postigao je 11 pogodaka u Seriji A uz dve asistencije, a efikasan je bio i u reprezentaciji Srbije za koju je bio strelac na susretu sa Republikom Irskom. Kao interesenti za angažman centarfora u prethodnom periodu pominjali su se između ostalog Milan i Dortmund, ali još nije stigla nijedna zvanična ponuda na stadion Artemio Franki.


tagovi

Dušan VlahovićĐuzepe Jakini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara