Zlatan Ibrahimović (©Reuters)
Zlatan Ibrahimović (©Reuters)

Milan je zreo za skudeto, Pioli sija od sreće, navijači Rome Zlatanu: "Ti si Ciganin"

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 05:13

Rosoneri igraju kao u transu u Seriji A. Rimljani pred kaznom zbog rasističkih ispada tifoza u derbiju šampionata Italije

Ibrakadabra na Olimpiku. Zlatan Ibrahimović je ušao u petu deceniju života (prošlog meseca napunio 40 godina), ali je švedski as kao vino. Odigrao je simultanku sa Romom i zadržao Rosonere na deobi prvog mesta Serije A sa Napolijem koji ima bolju gol-razliku.

Tvorac renesanse Rosonera Stefano Pioli sijao je od sreće posle pobede u prestonici Italije.

Izabrane vesti

"Igrali smo sa karakterom, sa našim idejama i pristupom. Roma je kvalitetna ekipa, dobro smo prošli, trudili se da postignemo još golova i to je karakter koji nam je potreban u ovako važnim utakmicama. Prolazimo kroz pozitivan period forme, tako da moramo da se nosimo na ovom talasu, da budemo hrabri i samouvereni, tako da sam veoma srećan“, istakao je iskusni stručnjak.

Sreda, 18.45: (2,10) Milan (3,40) Porto (3,90)

Žoze Murinjo je bio besan zbog suđenja , ali je Pioli odbio da komentariše sporne trenutke.

"Treba da procenite odluke sudije, ja sam fokusiran samo na svoj tim, šta možemo da unapredimo i da se spremamo za Ligu šampiona, jer bismo i tu želeli da ostvarimo pozitivan rezultat. Porto je veoma dobra ekipa, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo“.

Milan ima 10 pobeda i remi u šampionatu. Početak iz snova.

"Klub je ostao dosledan projektu, kombinujući iskusne igrače sa mladim i perspektivnijim. Moramo se upoznati i još je rano za neke zaključke, ali idemo u dobrom smeru“.

Ambicije su porasle, skudeto se opet sanja na San Siru. Čini se da je još samo Inter ozbiljan takmac za titulu sa vodećim tandemom.

"Postoji mnogo timova koji se bore da se kvalifikuju za Ligu šampiona i pokušaju da osvoje skudeto. Inter je veoma jak i po mom mišljenju i dalje favorit, Napoli je odličan, dok mislim da Juventus još nije izgubio šanse. Ono što me čini ponosnim je to što smo prošle sezone znali da moramo da se oslonimo na gotovo čudo da bismo postigli dobar rezultat, a sada verujemo u sebe. To je iskorak, da idemo u utakmice protiv najboljih protivnika verujući da možemo da pobedimo intenzitetom, koncentracijom i kvalitetom koji imamo. Ovakve pobede nam daju još više vere i samopouzdanja, tako da moramo da nastavimo da jašemo na tom talasu. Sviđa mi se pozitivnost ove ekipe, kako na terenu, tako i van njega“.

Slavlje u taboru Milana pomutilo je saznja da za Derbi dela Madonina narednog vikenda protiv šampiona Intera neće biti u timu Francuza Tea Ernandeza koji će pauzirati zbog kartona.

Strelci golova za Milan, Zlatan Ibrahimović i Frank Kesi vređani su na rasističkoj osnovi od strane navijača Rome. Pre Zlatanovog gola iz slobodnog udarca, sa kopa gde su najvatreniji tifozi domaćeg tima, Šveđaninu se skandiralo „Ti si Ciganin“.

Ibrahimović im je odgovorio golom, a onda je gestikulirao da ih ne čuje dobro, što je rezultiralo žutim kartonom. Takođe, čuli su se i užasni rasistički povici upućeni Kesiju, pa će pune ruke posla imati Disciplinska komisija Serije A. Rimljanima preti drakonska kazna zbog ovih incidenata.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------



tagovi

Serija AStefano PioliMilanFrank KesiZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara