Fudbaleri Barselona posle 0:0 sa Benfikom (©Reuters)
Fudbaleri Barselona posle 0:0 sa Benfikom (©Reuters)

Najslabija Barselona u poslednjoj deceniji i deficit od 17 golova koji sad nema ko da nadoknadi

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 11:06

Barsa bez Mesija i Grizmana, pa i Dembelea došla do toga da ima nikad veću ofanzivnu anemiju

Jedan gol u uvodne dve utakmice pod komandom Ćavija Ernandeza ne može da bude predmet dublje analize onoga što je legendarni vezista napravio na početku svog trenerskog mandata, ali potvrđuju tezu da je ovo zaista najslabija Barselona u poslednjoj deceniji, pa možda čak i 15 godina. U svakom pogledu.

Sa 22 gola u dosadašnjih 18 takmičarskih mečeva najlošiji je napadački učinak Barse u ovom trenutku sezone u proteklih deset godina, a samo u poređenju sa prošlom sezonom razlika je toliko evidentna da govori o ozbiljnoj anemiji u poslednjoj trećini... Naime, prva sezona Ronalda Kumana prošla je do današnjeg dana sa 39 golova, čak 17 više nego sada! Sada Barselona više nema Lionela Mesija i Antoana Grizmana, pa čak ni Usmana Dembelea koji je stalno povređen i bez njih trojice ekipa je izgubila tih 17 pogodaka. Sa Filipeom Kutinjom koji je praktično precrtan – čak 20!

Izabrane vesti

Subota, 21.00: (2,90) Viljareal (3,35) Barselona (2,60)

Mesi je pre godinu dana već imao osam golova, Grizman pet, Dembele četiri, Kutinjo tri. Sada je najbolji strelac Memfis Depaj sa sedam golova, sledi Ansu Fati koji se na teren vratio uveliko kada je sezona počela sa četiri recke, dok su Serđi Roberto, Martin Brajtvajt i Đerar Pike mreže tresli po dvaput. Dakle, prošlosezonska i ova Barselona su skoro neuporedive.

Pazite sada ovo – prošle godine Barselona je posle pet kola grupne faze Lige šampiona postigla 16, ove sezone – samo dva gola! Pike i Fati po jedan, oba protiv kijevskog Dinama. Neverovatno...

Istini za volju, ovogodišnja Barselona je razbijena povredama, Serhio Aguero nije dugo igrao, a i kad se vratio ubrzo je postalo jasno da bi zbog problema sa srcem mogao da završi karijeru. Usman Dembele je priča za sebe, pa čak je u problemu i Ansu Fati koji je sve češće van stroja...

Gledajući samo takmičarsku 2021/22 Barselona nije postigla gol u šest od 18 utakmica, odnosno trećinu vremena! Bajern (0:3), Kadiz (0:0), Benfika (0:3), Atletiko (0:2), Rajo (0:1) i Benfika (0:0). Memfis kao najbolji strelac ekipe sve je golove postigao u prvenstvu, četiri iz igre, tri sa bele tačke. Odbrana i vezni red doprineli su sa samo tri gola, za razliku od prošlogodišnjih devet.

Podsetimo, Barseloni teoretski ne bi značio rezultat u Minhenu ako bi Dinamo Kijev uspeo da zadrži Benfiku bar na jednom bodu. U slučaju da Barsa izgubi ili čak odigra nerešeno, a Benfika savlada Dinamo, Ćavijeva ekipa bi se preselila u Ligu Evrope iako bi obe ekipe imale isti broj bodova. Razlog je što za prolaz tada odlučuje međusobni skor. A Benfika je razbila Barsu na Lužu sa 3:0, uz svežih 0:0 na stadionu Kamp Nou.

Barseloni se crno piše...



tagovi

ĆaviBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara