Foto: Starsport
Foto: Starsport

Nikolić želja Slavije i Sparte, Zvezda može do 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 08:56

Vezista crveno-belih na radaru praških klubova

Veliko rivalstvo Sparte i Slavije iz Praga poznato je širom fudbalskog sveta, a jedan Srbin preti da ga dodatno produbi. Naime, Veljko Nikolić na listi je želja oba češka velikana koja su već stupila u kontakt sa Crvenom zvezdom tim povodom.

Interesovanje za talentovanog veznog fudbalera crveno-belih prva je pokazala Sparta, međutim ubrzo potom u trku se uključila i Slavija sa ambicijom da pokvari planove gradskom rivalu i angažmanom veziste pojača redove pred izazove na domaćoj pozornici, ali i u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Češki šampion koji je bez poraza stigao do krune prethodne sezone, u novu takmičarsku godinu ušao je sa Pertom Ševičkom na poziciji fudbalskog arhitekte, međutim povreda zgloba koju je reprezentativac Knedlički zadobio u susretu sa Ferencvarošem pokvarila je planove Slavije, te je sportski sektor u potrazi za rešenjem u srcu veznog reda posegao za srpskim veznim igračem. Interesovanje rivala bilo je dovoljno da skrene pažnju i predstavnika Sparte pa je Nikolić postao prva opcija kada su u pitanju potencijalna pojačanja i u timu Pavela Vrbe.

Prema saznanjima Mozzart Sporta šampion Srbije bi za slobodu igrača rođenog 1999. godine mogao da inkasira između 1.500.000 i 2.000.000 evra, a šestocifrena suma, iako bi predstavljala značajan priliv za klub daleko je od one koja se očekivala da se slije u Zvezdinu kasu za jednog od najtalentovanijih igrača u aktuelnom igračkom kadru Dejana Stankovića. Ipak, ovom prilikom treba uzeti u obzir i to da je na visinu potencijalnog obeštećenja značajno je uticala glabalna finansijska kriza usled virusa korona.

Nikolić, koji je konkretnu šansu dobio proleća 2020. godine, prethodne sezone iskoristio je na najbolji način pavilo bonusa te je za Zvezdu upisao minute na 49 zvaničnih duela i postigao sedam golova uz osam asistencija, a ovog leta dobio je šansu sa klupe na gostovanjima Šerifu i Klužu, dok je na domaćoj sceni na teren izlazio protiv Napretka i TSC-a.

Ukoliko se realizuje transfer u Spartu Nikolić će biti treći igrač u prethodnih pet godina koji je prešao u iz Ljutice Bogdana u poznati češki klub, nakon Srđana Plavšića i Gelora Kange, dok bi u slučaju da vezista izabere drugu stranu Praga stigao upravo u sredinu gde bi ga dočekao Plavšić.

Podsetimo, stadion Rajko Mitić ovog leta je već napustio jedan od talenata afirmisanih prethodne sezone - Željko Gavrić je za obeštećenje od 1.200.000 evra i 20 posto od naredne prodaje prešao u Ferencvaroš.



tagovi

Veljko NikolićSlavija PragSparta Prag

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara