Marko Nikolić (©Reuters)
Marko Nikolić (©Reuters)

Nikolićeva Lokomotiva gazi, želi 5 od 5 u 2021. godini

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 11:07

Moskovljani jedini tim u Premijer ligi Rusije sa sva četiri trijumfa u nastavku sezone

Hit nastavka sezone u Premijer ligi Rusije je Lokomotiva. Srpski stručnjak Marko Nikolić imao je dosta problem tokom jeseni. Ključni igrači su bili povređeni, otišla je i prva zvezda tima Aleksej Mirančuk (Atalanta)... Železničari su eliminisani iz Evrope, ali u 2021. godini druga priča. Ruski vicešampion je jedini tim koji ima sve četiri pobede u drugom delu šampionata. Popela se ekipa nekadašnjeg trenera Partizana na treće mesto, sa osam bodova manje od lidera Zenita.

Iako šampion nije dominantan kao prethodnih sezona, teško će Lokomotiva da se bori za titulu, ali može do reprize prošle sezone kada je bila drugoplasirana i izborila Ligu šampiona. Gradski rival Spartak beži četiri boda, šest kola pre kraja elitnog ruskog prvenstva.

Izabrane vesti

Moskovljani su samo jednom vadili loptu iz svoje mreže za 360 minuta, a danas putuju u Volgogradu Rotoru (13.00), prošle sezone najboljem timu u drugoligaškoj konkurenciji. Domaćin imao samo bod u prethodna tri kola i na mestu je koje vodi u plej-aut. Imao je Nikolić dosta igrača koji su igrali sa svojim reprezentacijama prethodnih desetak dana. I dalje ne može da računa na najjači sastav. Van stroja su Ze Luis, Mihail Lisov i Vladislav Ignjatijev, dok je Anton Mirančuk rovit.

13.00: (4,30) Rotor (3,40) Lokomotiva Moskva (1,90)

U nastavku sezone probudio se Fransoa Kamano, letošnje pojačanje iz Bordoa. Nije opravdao očekivanja u jesenjem delu šampionata, ali u nastavku igra odlično kao i ceo tim. Uz Poljaka Gžegoža Krihovjaka je ključni igrač Nikolićevog tima. Bivši trener Rada, Vojvodine i Partizana proglašen je za najboljeg stratega meseca marta u prvenstvu Rusije.

U prvom delu sezone, Lokomotiva je neočekivano u prestonici poražen od Rotora (1:2), pa će vicešmpion Rusije imati veliki motiv da se revanšira u Volgogradu, ali i da nastavi pobedničku seriju u ovoj godini.

Rotor bolje igra u gostima, osvojio je više bodova nego na svom terenu. Kod kuće je na 12 utakmica samo dva puta pobedio, isto toliko odigrao bet pobednika, uz čak osam poraza. Lokomotova je dobila dva meča u nizu na gostovanjima i to bez primiljenog gola, protiv Arsenala iz Tule (3:0) i Ufe (1:0), kada je u finišu Poljak Krihovjak doneo tri boda Železnačarima iz Moskve.

15.30: (2,45) Rubin (3,10) Soči (3,10)

Rubin je bio u naletu, dobio je tri meča u 2021. godini, ali je onda neočekivano u Kazanju poražen od Himkija (1:3) pred reprezentativnu pauzu. Srpski napadač, najboji strelac tima iz Tatarstana sa 11 golova, Đorđe Despotović, vratio se ranije sa priprema reprezentacije Srbije zbog povrede, pa na njega iskusni stručnjak Leonid Slutski najverovantije neće moći da računa za današnji (15.30) protiv Sočija, najprijatnijeg iznenađenja sezone.


tagovi

Premijer liga RusijaRusijaRusija 1Lokomotiva MoskvaMarko NikolićKrasnodar Slavoljub Muslin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara