(Star sport)
(Star sport)

Partizan sprema Saldanju za derbi: Protiv Želje dozirano, protiv Zvezde maksimalno

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 16:13

Bliži se povratak Brazilca na teren

Samo kartoni i(li) povrede mogu da izbace Mateusa Saldanju iz tima Partizana. Baš su to razlozi zbog kojih je propustio dve utakmice dosadašnjeg toka sezone. Protiv TSC-a u Humskoj ga nije bilo usled nagomilanih javnih opomena, dok je gostovanje u Surdulici preskočio zato što je kolu igranom ranije istegao zadnju ložu tokom meča sa IMT-om.

Kako sad stvari stoje, napadač crno-belih će biti na terenu već u subotnjem okršaju 23. kola Mozzart Bet Superlige, kad preko puta Parnog valjka bude Železničar iz Pančeva (subota, 18.30, TV Arena Premium 1). Verovatno ne od početka, pošto i dalje oseća posledice povrede, pošto nisu prošle ni dve cele sedmice kako mu je posle duela na centru stradala loža. Zato stručni štab razmatra opcije da ga poštedi napora koji iziskuje prisustvo na terenu od prvog minuta. Povoljna okolnost po crno-bele je što je Saldanja minulih dana uverio ljude iz kluba da se dobro oseća i spreman je da zaigra.

Izabrane vesti

Ako sve protekne prema planu, Brazilac će odigrati poslednjih pola sata utakmice sa Pančevcima, bez obzira kakav rezultat bude u prvih 60 minuta. Ideja je da na taj način prvi strelac takmičenja (15 golova) uhvati zalet koji bi mu omogućio da spreman dočeka 172. večiti derbi, na programu 9. marta na stadionu Crvene zvezde. U prethodnom, kad se igralo u Humskoj, upravo je Saldanja pogotkom za 2:0 nagovestio slavlje crno-belih (2:1), vredno preuzimanja liderske pozicije na tabeli.

Pošto Saldanja izvesno neće biti starter u subotu, ostaje otvoreno ko će početi duel sa Železničarom. Dvojica su kandidata. Prvi je Nemanja Nikolić, koji je izdržao supenziju zbog koje ga nije bilo u Surdulici i prirodna je zamena. A drugi Samed Baždar, pošto je dobro odradio posao protiv Radnika, dao gol za 2:0 i ušao u još nekoliko šansi. Jedino što se čini da mu pozicija klasičnog špica manje odgovara. Mada, Duljaj obožava da pruži šansu mladim fudbalerima i zato ova opcija deluje bliže realizaciji.

U subotu izvesno neće braniti Aleksandar Jovanović (kartoni), nema ni Nemanje Stevanović (koksaki virus), te će među stative novajlija, Miloš Krunić.



tagovi

Mateus SaldanjaFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara