REZZIME DANA, (nedelja): Nula svetskog i evropskog šampiona, Mađari prihvatili poklon Orlova

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.10.20. | 23:26

Pogledajte ko vam je 11. oktobra doneo novac, a ko je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO

GRČKA - MOLDAVIJA (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 2:0

Ne previše ubedljivo, ali očekivano. Grčka je bila sigurna protiv Moldavije, a početak kraja za goste dogodio se u nadoknadi prvog dela kada je Posmak skrivio penal, dobio crveni karton i ostavio ekipu na cedilu. Prednost domaćinu pred poluvreme doneo je Bakasetas, a drugu pobedu u grupi 3, C Lige nacija overio je Mantalos početkom drugog dela.

HRVATSKA - ŠVEDSKA (tip 1, kvota 2,05) - rezultat 2:1

Nije želeo Zlatko Dalić dodatno da opterećuje Andreja Kramarića jer je napadač Hofenhajma sa blagom povredom dočekao meč protiv Šveđana, pa je ostao na klupi za rezervne igrače. Ipak, kada je ozbiljno zagustilo u finišu selektor Hrvatske je na teren morao da pošalje raspucanog napadača, a on je posle samo 10 minuta na terenu rešio pitanje pobednika protiv neugodne selekcije Janea Andersona.

Opširnije OVDE.

ŠKOTSKA - SLOVAČKA (tip 1, kvota 1,98) - rezultat 1:0

Škotska je vezala i sedmu utakmicu bez poraza. Posle mnogo bitne pobede na penale nad Izraelom u polufinalu baraža zd odlazak na EP, Škoti su u novom izdanju Lige nacija kao domaćin savladali Slovačku 1:0 i nastavili trend pozitivnih rezultata. Sa ovom pobedom, Škotska je izbila na prvo mesto u dvojoj grupi i za tri dana protiv Češke u Glazgovu ima šansu da napravi ključni korak ka osvajanju prvog mesta i plasmanu u A grupu Lige nacija što je rezultat kojem se ni najveći optimisti nisu nadali.

Opširnije OVDE.

ISLAND - DANSKA (tip 2, kvota 1,67) - rezultat 0:3

Prvu pobedu u novom izdanju Lige nacija ostvarili su Danci. I to tek iz trećeg pokušaja. Poraženi su od Belgije, igrali bez golova sa Englezima, a onda su na gostovanju Islandu pokazali da mogu da igraju i atraktivno i efikasno. Ruku na srce, pomogao im je Runar Sigurjonson nespretno uguravši loptu u sopstvenu mrežu u završnici prvog dela, da bi u drugom Kristijan Eriksen i Robert Skov pečatirali trijumf Danske.

S. IRSKA - AUSTRIJA (tip 2, kvota 1,78) - rezultat 0:1

Austrija je uspela da probije bedem ispred gola Severne Irske u idealnom trenutku, pa posle nije imala mnogo poteškoća da sačuva stečenu prednost. Trenutak odluke dogodio se u 42. minutu utakmice. Hintereger je poslao hiruški precizan centaršut sa levog boka, a na pravom mestu u visini petarca bio je Mihael Gregorič, koji je udarcem glavom zatresao mrežu nemoćnog Mekgoverna.

PRECRTANO

BIH - HOLANDIJA (tip 2, kvota 1,60) - rezultat 0:0

Nekoliko dana posle bolne eliminacije od Severne Irske u baražu za plasman na EURO, reprezentacija Bosne i Hercegovine je pozitivino iznenadila svoje navijače. BiH je u Zenici uspela da „otkine“ bod Holandiji pošto je izborila remi. Holanđani su večerašnjim remijem prokockali sjajnu priliku da izbiju na prvo mesto i s obzirom na težak raspored do kraja (gostovanja Italiji i Poljskoj) teško da će ponoviti uspeh iz pršlog izdanja Lige nacija kada su dogurali do finala.

Opširnije OVDE.

RUSIJA - TURSKA (tip 1, kvota 2,10) - rezultat 1:1

Dve selekcije su podelile uloge na stadionu Dinama. Domaćin je bio dominantan u prvom poluvremenu, zasluženo je vodio zahvaljujući golu Antona Mirančuka od 28. minuta i apsolutno držao meč pod svojom kontrolom, a mogla je u još nekoliko navrata da se trese mreža Merta Gunoka. Ali se u nastavku sve preokrenulo ulaskom Džengiza Undera.

Opširnije OVDE.

SRBIJA - MAĐARSKA (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 0:1

Sve ono što je bilo blistavo u četvrtak veče, nestalo je kao neka čarolija iz bajke kojoj je iscurelo vreme na kraju vikenda. Sjajna Srbija iz Osla se, a čega smo se pribojavali, vratila protiv Mađarske na ranija "podešavanja" i ponovo odigrala skromnu utakmicu sa morem grešaka, koje su je odvele do poraza. Počastili su Orlovi goste i golom, pa posle 3. kola Lige nacija drže poslednje mesto u grupi, bez pobede.

Opširnije OVDE.

FRANCUSKA - PORTUGALIJA (tip 1, kvota 2,30) - rezultat 0:0

Očekivao se vatromet golova i(li) lepih poteza - nijedna prskalica nije upaljena. Sudarili su se svetski i evropski prvak, jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena i jedan koji preti da mu ugrozi status, a na kraju duplo golo u okršaju Francuske i Portugala. Osvajač premijernog izdanja Lige nacija bio je primetno bolji, mada kvalitetnu igru i bolje šanse nije uspeo da materijalizuje.

Opširnije OVDE.

POLJSKA - ITALIJA (tip 2, kvota 1,95) - rezultat 0:0

U Grupi 1 A divizije Lige nacija Italija je iskoristila još jedan kiks Holandije i izbila na prvo mesto, iako nije pobedila u Gdanjsku. Azuri su napadali, držali loptu, stvorili poneku šansu i nisu uspeli da savladaju Poljake Ponajviše zato što su udarili u zid. Tandem domaćih štopera, Glik-Valukjevič, od kojih prvi igra za Benevento, a drugi za Kaljari, odbio je sve nalete ekipe Roberta Mančinija. 

Opširnije OVDE.



tagovi

rezime danarezzime

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara