Geret Sautgejt teši mladog Bukaja Saku (@Reuters)
Geret Sautgejt teši mladog Bukaja Saku (@Reuters)

Sautgejt: Penali su moja odgovornost, poraz je bolan; Saka postao zvezda na Euru

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 03:27

Selektor Albiona pojasnio strategiju oko izvođenje jedanaesteraca

Narednih dana glavna meta napada medija na Ostrvu biće selektor Gordog Albiona Geret Sautgejt. Njegova kocka da u finišu drugog produžetka ubaci "hladne" Markusa Rašforda i Džejsona Sanča da izvedu penale pokazala se kao veoma loša. Naredne sezone saigrači u Mančester junajtedu nisu pogodili s 11 metara. Takođe, pod lupom biće i odluka da peti, ispostavilo se odlučujući, penal šutira mladi 19-godišnji igrač Arsenala Bukajo Saka.

Kormilar Engleza preuzeo je odgovornost za poraz u finalu Evropskog prvenstva od Italije. On je rekao da je sam birao ko će da šutira u penal-seriji.

Izabrane vesti

"Izvođače jedaneasteraca sam izabrao na osnovu onoga što smo radili na treningu. Do sada smo sve mečeve pobedili kao tim. Za penala je odgovornost moja“, rekao je Sautgejt.

On se dotakao i mladog Sake, tragičara finalnog meča na Evropskom prvenstvu u Londonu.

"Saka je tako dobar dečko. Veoma je popularan u reprezentaciji od strane ostalih igrača. Imao je neverovatan turnir i on je postao zvezda. I nastaviće da bude zvezda. I u finalu je igrao odlično. Moramo da mu damo podršku i da mu pomognemo“.

Kormilar Tri lava je istakao da je strategija kod penala ranije davala rezultate.

"Imali smo dva izvođača jedanaesteraca koji su ušla u igru neposredno pre penala. Pratili smo ono što su uradili sa svojim kubovima tokom dužeg vremenskog perioda i ono što su pokazali na treningu prethodnih dana. To je proces koji nam je dao rezultate na Mundijalu u Rusiji i u Ligi nacija, ali večeras nije bio uspešan“.

O meču, Sautegejt kaže:

"Bili smo dobro pripremljeni, dobro smo počeli, ali nažalost nismo uspeli da izdržimo. Momci nisu mogli da se vrate u pravi ritam posle primljenog gola“.

Utorak, 20.00: (4,80) Borac Banjaluka (3,50) Kluž (1,70)

Selektor Engleske istakao je da je ponosan na svoje igrače.

"Izuzetno smo razočarani što nismo pobedili, ali nijednog igrača ne mogu da optužim da nije dao maksimum. Bilo mi je zadovoljstvo da sarađujem s njima. Atmosfera u svlačionici posle meča je bila veoma bolna, razočarani smo. Svi smo verovali u titulu jer je ovo bila prilika koja se retko sreće u životu. Kada razmislim šta smo uradili dosad, trebalo bi da budem ponosan“, zaključio je Sautgejt.



tagovi

EURO 2020Evropsko prvenstvoreprezentacija EngleskeGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara