"Velimir Stjepanović"
"Velimir Stjepanović"

Miting rekorda i šampiona, Stjepanović prva zvezda u Banjaluci

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.06.15. | 22:41

Srpski plivač na mitingu u Republici Srpskoj oborio tri rekorda

Velimir Stjepanović(Preuzeto u originalu sa portala Nezavisne.com)

BANJALUKA - Velimir Stjepanović, dvostruki evropki šampion, bio je prva zvijezda plivačkog mitinga "Banjaluka open 2015".

Izabrane vesti

Oborio je tri rekorda, a Čaba Silađi i Tjaša Vozel su bili najuspješniji u apsolutnoj kategoriji.

Srbin Stjepanović dva puta je obarao rekorde mitinga u disciplini 400 m slobodno i jednom na 200 m slobodno.

U posljednjem dijelu (nedjelja poslijepodne) dvodnevnog takmičenja, na kojem su nastupili osvajači medalja s evropskih i svjetskih prvenstava, slavio je u trkama na 400 m slobodno (3:55.18 minuta) i 200 m slobodno (1:50.09).
"Trka na 400 metara slobodno je bila veoma dobra. Zadovoljan sam kako sam otplivao i koje sam vrijeme ostvario i mislim da ću biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Kazanju (avgust). Što se tiče mitinga, bio je sjajan. Možda ću da dođem i sljedeće godine, ne mogu ništa da obećam, jer je olimpijska godina, ali volio bih da ponovo nastupim na ovom mitingu", rekao je Stjepanović (klub Hamilton akvatiks Dubai), koji je bio promoter "Banjaluka opena 2015".

U posljednjem dijelu takmičenja apsolutne rekorde mitinga oborili su i srpski reprezentativac Čaba Silađi (Tamiš Pančevo) na 100 m prsno (1:01,61) i Slovenka Tjaša Vozel (Zvezda), takođe na 100 m prsno (1:09,76). Bio je to njen treći rekord u Banjaluci.

Silađi (1.679 bodova) i Vozelova (1.587 bodova) bili su najuspješniji takmičari u zbiru dva najbolja rezultata po FINA tablicama u apsolutnoj kategoriji, a u ostalim kategorijama najbolji su bili: plivači 16-17 godina: Andrej Barna (Spartak, Subotica) 1.417 bodova, 14-15 godina: Karlo Noa Paut (Hrvatska) 1.418, 13 godina i mlađi: Luka Šćekić (22. april, Banjaluka) 921; plivačice: 14-15 godina:  Kristina Miletić (Hrvatska) 1.419 bodova, 12-13 godina: Lorena Jerebić (Hrvatska) 1.316 bodova, 11 godina i mlađe: Sara Kremenović (Olimp, Banjaluka) 988 bodova.

U Banjaluci je oboreno 40 rekorda mitinga, od toga osam u apsolutnoj kategoriji, a nastupili su takmičari iz 44 kluba iz Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovačke, Ujedinjenih Arapskih Emirata i BiH.
"Možemo kao organizatori biti veoma zadovoljni, jer je sve proteklo u najboljem redu i što su svi otišli zadovoljni iz Banjaluke. Nastupilo je 389 takmičara, iz 44 kluba iz 10 država i srećni smo zbog toga. U najavi sam rekao bih volio da Stjepanović obori bar jedan rekord mitinga, a oborio je tri i drago mi je zbog toga", rekao je Željko Panić, sportski direktor PK Olimp, organizatora takmičenja.

Pohvale na račun domaćina imali su brojni učesnici, a među njima je Matea Sumajstorčić iz Hrvatske, koja je, između ostalog, rekla da je miting bio veoma dobro organizovan i da je Gradski olimpijski bazen odličan.

Čelnici Olimpa zahvalili su svima koji su učestvovali u organizaciji osmog mitinga - Ministarstvu porodice, omladine i sporta Vlade RS, gradu Banjaluka, generalnom sponzoru kompaniji "M:tel", koja je obezbijedila nagrade za najuspješnije, sponzoru Hypo Alpe Adria bank Banjaluka i drugim sponzorima.

Bh. rekorderi

Osam bh. rekorda je oboreno u Banjaluci.

U posljednjem dijelu takmičenja Marko Kovačić (22. april) je oborio pionirski rekod na 100 m delfin (1:01,44), a Emina Pašukan (Bosna) rekord za mlađe juniorke na 400 m mješovito (5:18,01).

Ona je prethodno oborila rekord na 50 m prsno, junior Adi Mešetović (Olimp) na 50 m delifin, a Mihajlo Čeprkalo (22. april) na 200 metara delfin rekorde za mlađe juniore (dva puta), juniore i seniore.

Tekst: Nezavisne.com;
Foto: MN Press.


tagovi

Velimir Stjepanovićplivanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara