Rafinja (©Reuters)
Rafinja (©Reuters)

ZVANIČNO: Laporta zavukao ruku u džep – Rafinja je Barsin! Čekamo Levu i novi ugovor za Dembelea

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 13:24

Treće pojačanje Katalonaca

Dvojica za džabe i jedan za koga je predsednik Đoan Laporta konačno morao da zavuče ruku u džep. Lidsov Rafinja i definitivno će karijeru nastaviti na stadionu Kamp Nou, pošto je Barselona i zvanično potvrdila da je postigla načelni dogovor sa Englezima oko transfera. Jedino što bi moglo da pokvari posao je da 25-godišnji Brazilac padne na lekarskim pregledima, a to se neće desiti.

Kada ih i prođe Barsa će, mada o ciframa nije bilo reči u zvaničnom saopštenju, Lidsu platiti 58.000.000 evra fiksno, dok bi ukupna cena sa bonusima mogla da naraste do 65.000.000. Rafinja će tako postati treće letnje pojačanje Barselone nakon što su u Kataloniju stigli Frenk Kesi iz Milana i Andreas Kristensen iz Čelsija, obojica bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Sledeće “pojačanje “ trebalo bi da predstavlja Usman Dembele, jer iako se očekivalo da on ovog leta kao slobodan igrač promeni sredinu lokalni mediji sada uveravaju da je on već dogovorio novi, dvogodišnji ugovor.

Prava bomba bi pak mogla da pukne za vikend, jer je Bajern navodno tu postavio rok za transfer Roberta Levandovskog, a Barsa je navodno odmah reagovala i povisila ponudu na 50.000.000 evra koliko Bavarci i traže. To je ipak još u domeu spekulacija, pa ćemo morati da se strpimo.

Oko Rafinje više nema dileme. On je Barsin i na stadionu Kamp Nou mogu samo da se nadaju da će biti uspešan kao i u Lidsu, ranije i Remsu, Sportingu i Vitoriji Gimarais. Još nije izneverio, pa je prošle sezone sa 11 golova i tri asistencije bio ključni igrač Lidsa u borbi za opstanak u Premijer ligi. Da je Lids ispao Rafinja bi mogao da ode za 25.000.000 evra. Ovako, Laporta je morao da se isprsi, ali je za te pare ipak dobio standardnog reprezentativca Brazila u poslednje vreme.

Ako ostane i Dembele, biće Barsa veoma opasna po krilima. Odbrana još čeka pojačanja.

Podsetimo, klub su ovog leta napustili Filipe Kutinjo (Aston Vila/25.000.000 evra), Klemon Lengle (Totenhem/pozajmica), te veteran Dani Alves.



tagovi

RafinjaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara