Luka Jović, Nemanja Matić i Paulo Dibala (©Reuters, ©AFP)
Luka Jović, Nemanja Matić i Paulo Dibala (©Reuters, ©AFP)

Serija A: Sve spremno za debije Jovića, Matića, Dibale...

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.08.22. | 15:09

Fjorentina dočekuje Kremoneze, Roma gostuje Salernitani, a Lacio ima posla sa Bolonjom

Ljubitelji Serije A moraće da sačekaju prvu dozu omiljenog fudbala do večernjih sati. U akciju najpre kreću ambiciozni timovi Fjorentine i Lacija, a Romu čeka put u Salerno. I Specija i Empoli se nadaju boljoj sezoni pod novim trenerima...

Zahvaljujući drugom mestu u Seriji B, Kremoneze se vraća u Seriju A prvi put posle 26 godina. I odmah na početku njegovog hodočašća čeka ga veoma neprijatan protivnik. Toskanska Fjorentina, koja ponovo želi da se bori za pehare.

Izabrane vesti

Ljubičasti nameravaju da se nadovežu na prošlu kampanju koja je bila izuzetno uspešna. Još jednom će imati priliku da igraju evropske kupove, a poslednji put su igrali u Ligi Evrope u sezoni 2016/2017. Vlasnik Roko Komiso se potrudio da osigura da trener Vinčenco Italijano ima dosta kvaliteta pri ruci. Od Real Madrida je kupio napadača Luku Jovića, čiji debi se očekuje večeras na Artemio Frankiju. Doveo je i golmana Golinija, vezistu Mandragoru i, posle dugih pregovora sa Šahtjorom, defanzivca Doda.

18.30: (1,52) Fjorentina (4,40) Kremoneze (7,00)

Kremoneze je u Seriju A doveo trener Fabio Pekija, ali će ga voditi neko drugi u najjačem rangu. Masimilijano Alvini će biti novi strateg, kome će ovo da bude prva sezona u Seriji A u celoj dosadašnjoj karijeri. Alvini nije mogao da izabere bolji početak, pošto je rođen samo nekoliko kilometara od toskanske prestonice i veoma se raduje meču nadomak kuće.

"Završili smo prvo kolo Kupa i to nam je pokazalo da još imamo rezerve. Želimo da radimo na tome kako bismo što pre imali kompletan sastav. Utakmica u Firenci će za mene biti veoma posebna jer imam veoma topao odnos sa ovim gradom i pošto sam često išao tamo zbog fudbala kada sam bio mali", poručio je Alvini.

U sastavu Fjorentine očekuje se Nikola Milenković, dok će Nikola Terzić i Matija Nastasić šansu da čekaju s klupe. S druge strane, Kremoneze se bitno pojačao u odnosu na prošlogišnji izgled, a najzvučniji novajlija je Siril Desers, najbolji strelac Lige konferencije, koji je stigao iz Genta.

18.30: (1,68) Lacio (3,90) Bolonja (5,70)

Bolonja stiže u Rim na meč protiv lokalnog Lacija, gde će momci Siniše Mihajlovića pokušati da poprave loš rekord sa Bjankoćelestima. Ali sigurno neće ući u meč kao favorit. To će opet biti Lacio.

Posle godinu dana, ekipa koju vodi Mauricio Sari konačno izgleda kao što bi iskusni trener mogao da zamisli. Menadžment, predvođen predsednikom Klaudiom Lotitom i sportskim direktorom Iglijem Tareom, nabavio mu je igrače koji bolje odgovaraju njegovom stilu, a pritom su uglavnom kvalitetna, proverena imena.

Štoper i veliki navijač Lacija Alesio Romanjoli će verovatno privući najveću pažnju, ali će navijače sigurno zanimati novi golman broj jedan Luis Maksimijano. Lacio je prošle godine prošao veoma dobro jer se ponovo kvalifikovao za evroscenu, igraće u Ligi Evrope kao i njegov gradski rival.

Mihajlović je ostao bez trojice važnih igrača u liku Hikija, Svanberga i Teatea, a za njih je zbirno klub inkasirao 50 miliona evra. Značajnijih kupovina nije bilo u taboru Bolonje, kojoj će jedan od najvećih problema da bude kako da sačuva Sergeja Milinković Savića.

20.45: (7,75) Salernitana (4,30) Roma (1,50)

Salernitana će u novu sezonu Serije A ući protiv ozbiljnog protivnika. Imaće posetu iz Rima od Vučice, koja je na leto propisno promenila kadar i sada želi da igra za najviši plasman. Salernitana je odigrala šest mečeva protiv Rome i uspela da pobedi samo u jednom. Uz to, pet puta je izgubila od prestoničkog sastava. Rimljani nemaju tako visok procenat uspeha protiv nijednog drugog tima.

Okruženje stadiona u Salernu posebno će se dopasti Tamiju Abrahamu, jer je upravo tamo engleski napadač postigao prvi gol za Romu. Salernitana, koja se prošle sezone spasila, zadržala je čoveka koji se pobrinuo za ovo čudo. Trener Davide Nikola ovog puta želi da pokaže da može više od toga da stalno vadi "kestenje iz vatre".

------------------------

Sve utakmice italijanske Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

Dobio je i zanimljiva pojačanja. Odbranu je pojačao Mateo Lovato sa Lorencom Pirolom i Domagojem Bradarićem, u veznom redu će biti Toni Vilena, a za golove će biti zaduženi Federiko Bonacoli iz Sampdorije i Erik Bothajm. Poslednjepomenuti je stari znanac Rimljana, pošto je prošle sezone Bothajm dao Vučici tri gola u dva meča u dresu norveškog Bodea.

Ovog puta će se boriti protiv sličnog tima, iako su Đalorosi dočekali neka nova lica. Ostalo je jezgro tima koji je prošli put osvojio Ligu konferencije. Ali dodali su zvezde poput Paula Dibale, Džinija Vajnalduma i Nemanje Matića, koji podižu kvalitet tima na viši nivo. Ovog puta, trener Žoze Murinjo nema izgovora. Barem je plasman u Ligu šampiona apsolutna obaveza za Vučicu.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Milan - Udineze 4:2 (2:2)

/Ernandez 11, Rebić 15, 68, Dijaz 46 - Bekao 2, Masina 45+2/

Sampdorija - Atalanta 0:2 (0:1)

/Toloi 26, Lukman 90+5/

Leče - Inter 1:2 (0:1)

/Sisej 48 - Lukaku 2, Damfris 90+4/

Monca - Torino 1:2 (0:1)

/Dani Mota 90+3 - Mirančuk 43, Sanabrija 66/

Nedelja

18.30: (1,52) Fjorentina (4,40) Kremoneze (7,00)

18.30: (1,68) Lacio (3,90) Bolonja (5,70)

20.45: (7,75) Salernitana (4,30) Roma (1,50)

20.45: (2,55) Specija (3,25) Empoli (3,05)

Ponedeljak

18.30: (3,50) Verona (3,50) Napoli (2,20)

20.45: (1,48) Juventus (4,60) Sasuolo (7,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AFjorentinaKremonezeSalernitanaRomaLacioBolonjaLuka JovićNemanja Matić

Obaveštavaj me

Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara