TRANSFERI - četvrtak, 2. januar

Vreme čitanja: 20min | čet. 02.01.20. | 20:34

Pratite sa nama dešavanja sa fudbalske pijace uživo na portalu MOZZART Sport

- Atletiko prodaje Tomu Lemara. Opširnije OVDE.
- Dejan Kuluševski u Juventusu. Opširnije OVDE.
- Dani Olmo pritiska Dinamo da ga već u januaru pusti u Barselonu. Opširnije OVDE.
- Šta koji klub traži ovog januara čitajte OVDE.
- Transfere završene pre početka prelaznog roka potražite OVDE.
- Zlatan Ibrahimović se vratio u Milan. Opširnije OVDE


To bi bilo to za prvi dan. Laku noć vam želi redakcija MOZZART Sporta, a sa novim vestima se javljamo ujutro. 

Izabrane vesti

22.33 - Atletiko Madrid je angažovao poznatog agenta Žorža Mendeša da se pozabavi Tomom Lemarom i da nađe klub Francuzu. Atletiko jedva čeka da se reši Lemara

22.22 - Argentinski velikani Boka Juniors i River Plejt žele kontorverznog brazilskog vezistu Tijaga Nevesa (34) koji je trenutno na sudu sa Kruzeirom i traži čiste papire zbog nagomilanih dugovanja. 

22.10 - Galatasaraj je počeo pregovore sa Monakom o povratku nigerijskog krila Henrija Onjekurua. On je prošle sezone igrao za Galatu kao pozajmljen igrač Evertona i ostavio sjajan utisak. Everton je želeo da ga vrati, ali nije mogao da mu izdejstvuje radnu dozvolu i letos ga je prodao Monaku za 13.500.000 evra. Ipak, u Kneževini je bio u nemilosti trenera Žardima, nije mnogo igrao i jedva je dočekao poziv Galate. Monako je dao zeleno svetlo za besplatnu pozajmicu, ali bez prava otkupa ugovora. Jedini problem može da napravi novi trener Roberto Moreno ako odluči da zadrži Onjekurua

21.57 - Flamengov trener Žorž Žezus je izjavio da će 17-godišnji Rejnijer ove zime preći u neki od velikih evropskih klubova za velike pare. Podsetimo, Rejnijer važi za najvećeg talenta brazilskog fudbala, a spekulisalo se da ga Flamengo neće prodati za manje od 50.000.000 evra. Zainteresovani su Real Madrid, Ateltiko, Mančester Siti... 

21.50 - Napoli je spreman da ponudi 22.000.000 evra za Fiorentininog maldog vezistu Gaetana Kastrovilija. Ali, male su šanse da će Viola već ove zime prodati momka koji je eksplodirao prošle jeseni i postao repezentativac Italije. 

21.41 - ZVANIČNO: Sada je Juventus i službeno potvrdio da je Dejan Kuluševski njihov igrač. Da podsetimo detalje transfera: 35.000.000 evra ide Atalanti odmah plus još 9.000.000 kroz eventualne bonuse. 

21.31 - PARTIZAN: Bombastične vesti stižu iz Nigerije gde domaći mediji tgvrde da je Partizanov napadač Umar Sadik na meti Liona i Real Sosijedad, kao i da su crno-beli odbili prvu ponudu Francuza. Opširnije OVDE

21.20 - ODBIJENO! Midlzbro je ekspresno odbio ponudu Vest Hema za golmana Darena Rendolfa. Boro ne želi ni da pregovara o prodaji Irca. Čekićarima ostaje rezervna opcija u vidu Asmira Begovića koji se vratio u Bornmut posle pozajmice u Azerbejdžanu. 

21.12 - Ever Banega je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa Seviljom i nije dobio ponudu za produžetak. Fiorentina i Boka Juniors su zainteresovani za argentinskog plejmejkera, ali najviše novca mu nudi saudijski Al Ahli. 

21.05 - Bolonja čeka na odlazak Matije Destra u Đenovu, pa da se baci na posao dovođenja Atalantinog napadača Muse Beroua koji košta oko 15.000.000 evra. Mladi napadač iz Gambije je već pre nekoliko nedelja označen kao prva meta Bolonje u zimskom prelaznom roku. 

20.57 - ODBIJENO! Sada je i definitivno - Lion je odbio ponudu Čelsija od 40.000.000 evra za Musu Dembelea. Navode francskih medija je večeras potvrdio pouzdani Skaj Sports koji je od svojih izvora dobio uverenja da je Čelsi poslao pomenutu ponudu. 

20.50 - ZVANIČNO: Julijan Vajgl je novi igrač Benfike! Nekada su ga tražili najveći klubovi Evrope, nudili ogroman novac, ali je posle velikog uspona ta karijera krenula silaznom putanjom. Opširnije OVDE

20.39 - Sautempton je zainteresovan za 20-godišnjeg štopera Mohameda Salisua iz Valjadolida. Maldi defanzivac iz Gane ima u Valjadolidu otkupnu klauzulu od 12.000.000 evra što nije mnogo za Svece. A za njega se interesuju i klubovi iz Nemačke i Italije, tako da Sautempton ne sme mnogo da čeka ako je uveren da je Salisu taj koji će biti pravo pojačanje. 

20.28 - Sampdorija je prošlog leta pozajmila od Zenita argentinsko krilo Emilijana Rigonija, ali skoro je sigurno da ga neće otkupiti. Štaviše, želi da ga vrati Rusima šest meseci pre isteka pozajmice. To će biti moguće samo ako Zenit proda Rigonijevog zemljaka Sebastijana Driusija za kojeg Inter Majami nudi 6.000.000 evra. 

20.21 - Lion je izdao soapštenje povodom Čelsijevog interesovanja za Musu Dembelea u kojem poručuje da Francuz nije na prodaju. Međutim, možda Žan MIšel Ola samo diže cenu svojoj zvezdi? Opširnije OVDE

20.10 - Lacio neće kupovati ove zime, ne pominju se nikakva zvučna pojačanja, ali Bjankoćelesti pripremaju teren za leto. Tada postoji realna mogućnost da ostanu bez Milinković Savića i(li) Luis Alberta, a zamena bi mogao da bude holandski vezista Pablo Rosario (22) iz PSV Ajndhovena. Cena mu je oko 10.000.000 evra, a agent mu je Mino Rajola kojeg je direktor Igli Tare već kontaktirao sa namerom da se raspita o uslovima za transfer. 

19.57 - Brazilski bek Žorž se vratio u Monako posle pozajmice u Santosu. Nekada je mnogo obećavao... Kada ga je Monako uglrabio iz Flamenga, delovalo je da je doveo bisera. Ipak, Žorž nikada nije pokazao pun potencijal u Kneževini. Bio je i na pozajmici u Portu gde je takođe razočarao. Sada će imati šansu da se kroz nekoliko treninga nametne novom treneru Robertu Morenu, ali je već verovatnoća da će ga se klub opet rešiti nekom pozajmicom. 

19.49 - Španski izvori javljaju da će iskusni Pedro Rodrigez napustiti Čelsi šest meseci pre isteka ugovora i da će najverovatnije put američke MLS lige gde ga žele Inter Majami i Njujork Siti. 

19.40 - Đenova je baš rešila da odreši kesu. Danas su potpisali Perin i Behrami, očekuju se da to svakog časa uradi i Destro, ali ni tu nije kraj. Đenova želi da vrati Dijega Perotija iz Rome, ali je problem njegova plata od 3.000.000 evra. Opcija je i povratak španskog ofanzivca Jaga Falkea iz Torina koji takođe nije jeftin. 

19.31 - BLIZU: Italijanski mediji javljaju da su Napoli i menadžeri Nikole Maksimovića dogovorili detalje novog ugovora i da će Srbin u Napulju dobiti duplo veći ugovor. Opširnije OVDE

19.24 - ZVANIČNO: Midlzbro je doveo Patrika Robertsa! Sve je ekspresno završeno za nekoliko sati. Mančester Siti je prvo okončao pozajmicu mladog napadača u Noriču gde je odigrao samo tri meča za polusezonu, a potom ga poslao na novu pozajmicu u Midlzbro. Roberts (22)  je pre Noriča bio na pozajmicama u Seltiku i Đironi. 

19.18 - Klaudio Ranijeri želi dva pojačanja u Sampdoriji ove zime: Napadača i štopera. Za prvu ulogu su kandidati Andrea Petanja iz SPAL-a, Fabio Borini iz Milana i Gregoa Defrel iz Sasuola, a za drugu su želje Simon Kjer i Rodžer Ibanjez iz Atalante, kao i Lorenco Toneli iz Napolija. 

19.10 - Brešu čeka grčevita borba za opstanak, pa zato klub iz Lombardije želi da se pojača usred sezone. Meta je Fiorentinin vezista Marko Benasi koji košta oko 5.000.000 evra. 

19.03 - Lionov trener Rudi Garsija je na današnjoj konferenciji za medije otkio da klub u ovom prelaznom roku traži jednog napadača i jednog bočnog igrača posle teških povreda Memfisa Depaja Žefa Renea Adelejda

18.55 - Srpski vezista Nemanja Maksimović se nalazi na meti Vest Hema, javljaju španski i engleski mediji. Opširnije OVDE. 

18.49 - GOTOVO! Iako je Juventus sve dogovorio oko njegovog transfera, Dejan Kuluševski ove sezone neće zaigrati za Staru damu. Njegov agent Stefan Sem je pre nekoliko minuta dao izjavu da Kuluševski ostaje u Parmi do kraja sezone kao pozajmljen igrač Bjankonera koji su ga kupili od Atalante za 35.000.000 evra i dodatnih 9.000.000 evra kroz bonuse. 

18.40 - Kontroverzni Englez Ravel Morison bi mogao da napusti Šefild Junajted za koji je ove sezone odigrao samo tri meča u svim takmičenjima. Njega želi Alan Pardju koji je sada trener ADO Den Haga. 

18.33 - Roma traži napadača, Dris Mertens je jedna od opcija, a Belgijanac traži ugovor na tri godine vredan 4.000.000 evra po sezoni. 

18.25 - ZVANIČNO: Argentinski levi bek Emilijano Insua (30) je novi igrač Los Anđeles Galaksija. Nekadašnji prvotimac Boke Juniors, Liverpula, Galatasaraja, Sportinga iz Lisabona, madridskog Ateltika, Rajo Valjekana je u Galaksi stigao iz Štutgarta. 

18.17 - Hrvatski napadač Nikola Kalinić je odbio ideju da se iz Rome preseli na šestomesečnu pozajmicu u Veronu. 

18.09 - Posle samo šest meseci, kolumbijski štoper Džejson Muriljo bi mogao da napusti Sampdoriju. Za nekadašnjeg fudbalera Intera, Valensije i Barselone se interesuje Galatasaraj. Muriljo je letos došao u Sampdoriju iz Valensije na pozajmicu vrednu 2.000.000 evra sa obaveznim otkupom za 8.000.000 evra. Međutim, nije ostavio baš najbolji utiska, a Galata je spremna da za šestomesečnu pozajmicu plati 750.000 evra. 

18.01 - Šta će biti sa Karlosom Tevezom? Legendarni Apač ima još šest meseci ugovor sa Bokom Juniors, ali i opciju da se do 15. januara izjasni i izađe iz ugovora. U klubu je nedavno došlo do promene rukovodećeg kadra, a Tevezu još niko nije rekao da li Boka ozbiljno računa na njega. 

17.54 - Španski trećeligaš Kulutural Leonesa je zainteresovan za iskusnog srpskog napadača Dejana Lekića koji je od letos bez kluba. 

17.51 - Nemački vezista Julijan Vajgl je doputovao u Lisabon gde ga očekuje potpisivanje ugovora sa Benfikom u transferu iz Borusije teškom 20.000.000 evra. 

17.46 - Poljski vezista Karol Lineti iz Samodorije ima dve ponude. Jedna je iz Italije, druga iz Nemačke, ali se ne navode imena klubova. Posle tri i po godine u dresu Sampa je možda došlo vreme za promenu sredine. Ali pod uslovom da neko od zainteresovanih plati 14.000.000 evra koliko traži klub iz Ligurije. 

17.39 - Fiorentina je počela pregovore sa menadžerom mladog italijanskog štopera Kevina Bonifacija iz Torina. On se letos vratio u Torino iz SPAL-a gde je igrao odlično, ali mu Macari nije dao veliku šansu i želi da ide. Viola traži pojačanje u poslednjoj liniji i Bonifaci bi mogao da bude rešenje. Problem je samo što Torino traži nešto manje od 10.000.000 evra za Bonifacija. 

17.31 - Arsenalu je hitno potreban štoper posle teške povrede Kaluma Čejmbersa. I pre nje im je bio neophodan, a sada je to gorući problem. Priznao je i trener Arteta da će klub reagovati na tržištu, a pominju se imena Akea, Upamekana, Ruganija, Boatenga... Opširnije OVDE

17.23 - Mildzbro želi maldog engleskog napadača Patrika Robertsa iz Mančester Sitija. On je letos otišao na pozajmicu u Norič, ali tamo nije igrao mnogo i Siti je rešio da okonča pozajmicu ove zime. Boro se prvi javio sa željom na angažuje Robertsa do kraja sezone. 

17.15 - ZVANIČNO: Buran dan u Đenovi! Posle Matija Perina, zvanično je potvrđeno još jedno pojačanje. Kao slobodan igrač je potpisao iskusni švajcarski vezista Valon Behrami kojem je poslednji klub bio Sion. Za Đenovu je već igrao u sezoni 2003/04. Očekuje se da Đenova uskoro potvrdi i dolazak Bolonjinog napadača Matije Destra

17.08 - Inter je izvisio za Kuluševskog, ali sprema malu osvetu Juventusu za Kristijana Eriksena. Poznato je da su Bjankoneri zainteresovani za Danca iz Totenhema, a Inter mu nudi da bude najplaćeniji igrač tima. Opširnije o detaljima Interove ponude, OVDE

17.01 - ZVANIČNO: Zlatan Ibrahimović je uspešno obavio lekarske preglede i potpisao ugovor sa Milanom do kraja sezone. Šveđanin će nositi dres sa brojem 21. Opširnije OVDE

16.57 - Još vesti iz Premijer lige.Vest Hem traži golmana, a u opticaju su imena Darena Rendolfa iz Mildzbroa i Asmira Begovića iz Bornmuta koji je nedavno završio pozajmicu u Karabagu. 

16.44 - Brajtonov trener Grejem Poter je poručio da nema nameru da prodaje bilo kojeg od svojih napadača. Ni Alirezu Jahanbakša koji je oživeo karijeru u poslednje vreme, ni iskusnog Glena Marija kojeg želi Notingem Forest. 

16.35 - Suočen sa vrlo verovatnim odlaskom Fauzija Gulama, Napoli traži rezervnog levog beka pa je tako u prvi plan iskočilo ime Leonarda Kutrisa iz Olimpijakosa. Grk brazilskog proekla je već duže vremena na radaru Napolijevog direktora Đuntoli je i može se očekivati početak pregovora. 

16.27 - Atalanta je zainteresovana za 19-godišnjeg štopera Mohameda Sikamana iz Strazbura, ali francuski klub traži čak 20.000.000 evra to Atalanta nema nameru da plati. Opcija za klub iz Bergama je i povratak Matije Kaldare koji u Milanu još nije ni debitovao u Seriji A zbog problema sa povredama. A klub će najverovtanije da napusti iskusni Danac Simon Kjer

16.20 - ZVANIČNO: Matija Perin je napustio Juventus i vratio se u Đenovu. Opširnije OVDE

16.11 - Pep Gvardiola je pomalo ljut na Kansela koji se ne izjašanjava da li želi da ostane u Mančester Sitiju ili da se vrati u Valensiju. Opširnije OVDE

16.05 - Miši Batšuaji bi opet mogao da napusti Čelsi jer nije zadovoljan minutažom, a među prvim klubovima koji su pokazali interesovanje je Aston Vila. Klub iz Birmingema želi Belgijanca na pozajmicu s pravom otkupa. 

15.57 - Iskusni štoper Ezekijel Garaj je jedan od igrača koji su ušli u poslednjih šest meseci ugovora, a Valensijin trener Albert Selades je danas uputio javni apel klubu da produži ugovor sa Argentincem. 

15.51 - Brazilski štoper Žemerson iz Monaka je želja lisabonskog Sportinga. Brazilcu se karijera nije razvijala baš kao što se očekivalo tokom četiri godine u Monaku. Sporting bi da ga pozajmi. 

15.40 - Mali "update" informacije o Kastiljehu iz Milana. Špancu su definitivno odbrojani dani na San Siru, a najbliži je odlasku u Espanjol. Ali na pozajmicu bez prava otkupa ugovora?! 

15.31 - Dejan Kuluševski je uspešno završio lekarske preglede u Juventusu i čeka se samo zvanična potvrda transfera... 

15.24 - Pre tri godine, Đaneli Imbula je bio najskuplje pojačanje zimskog prelaznog roka u Premijer ligi. Tada je Stouk izdvojio blizu 25.000.000 evra za vezistu Porta. I promašio! Debelo. Imbulina karijera se od tada sunovratila, a Stouk ga je slao na pozajmice u Tuluz, Rajo Valjekano i letos u Leće. Sada ni Leće ne zna šta radi sa njim. Postoji neko interesovanje iz Kine za Imbulu i Leće se nada da će ga se rešiti. 

15.19 - Nije transfer, ali jeste zanimljivo. Dragan Stojković Piksi je dobio otkaz u na kineskog Guangdžou koji je pre nekoliko trenutaka potvrdio da će novi trener biti Đovani van Bronkhorst. Opširnije OVDE

15.10 - Bajern je već kaparisao talentovanog golmana Aleksandra Nibela iz Šalkea za sledeće leto, a to će značiti gužvu među stativama od sledeće sezone. Prema pisanju nemačkih medija, Manuel Nojer je već izrazio nezadovoljstvo kada mu je klub saopštio da će naredne sezone morati da se rotira sa Nibelom na golu, a aktuelni rezervni golman Sven Ulrajh već sprema odstupnicu. Iako ima ugovor do leta 2021. godine, izrazio je želju da napusti klub na kraju sezine jer ne želi da bude treći golman. 

To je sve od Dejana Stankovića u prvoj mseni, sa vama do kraja dana Aleksandar Gligorić

15.00Samu Kastiljeho je ove sezone odigrao samo osam utakmica za Milan, izlaz navodno nude Espanjol i – Atletiko Madrid?! Iznenadili bismo se, ali nije nemoguće.

14.57 – Benfika je i definitivno rešila da proda Žedsona Fernandeša, ima konkretne ponude Olimpika iz Liona i Milana navodno, ali igrač hoće u Premijer ligu. Četiri kluba pregovara sa lisabonskim Orlovima, sumnja se da je jedan i Mančester junajted kome treba zamena za povređenog Skota Mektominija.

14.51 – Zna se da Arsenal traži pojačanje na štoperu, do sada se najviše pominjao Dajot Upamekano, Dejli Mejl sada piše i o Samjuelu Umtitiju. Pustila bi ga Barselona, ali ne bi bio jeftin.

14.49 – Ozbiljna gužva za 19-godišnjeg napadača drugoligaša Malage. Zove se Antonin, a traže ga Espanjol, Leganes, Hetafe i Viljareal. Malaga traži obeštećenje ne manje od 3.000.000 evra.

14.36 – Parma i Đenova jure SPAL-ovog Jasmina Kurtića. Parma nudi godinu više u ugovoru i favorit je za potpis slovenačkog veziste.

14.26Alfredo Pedula, italijanski stručnjak za transfere, tvrdi da Musa Barou ide u Bolonju kod Siniše Mihajlovića. Verovatno pozajmica sa obaveznim otkupom za 15.000.000 evra. Ako se to i desi Atalanta bi samo na njemu i Dejanu Kuluševskom mogla da uzme između 50.000.000 i 60.000.000 evra, sa sve bonusima od ovog drugog.

14.24 - Romina ideja: Dušan Vlahović! Uskoro opširnije...

14.11 – Vulverhempton je u pregovorima oko dovođenja 19-godišnjeg napadača Barselone – ali ekvadorske – Leonarda Kampane, koji je pažnju javnosti privukao kada je na U19 prvenstvu Južne Amerike postigao šest golova na devet utakmica. Ekvador je osvojo titulu, Kampana je bio najbolji strelac turnira, ali ako i dođe u Vulvse isprva će u U23 tim.

14.08 – GOTOVO: Prvo Hetafeovo pojačanje biće Piter Etebo, 24-godišnji vezista iz Nigerije, koji stiže na pozajmicu iz Stoka, sa pravom otkupa. Popuniće broj posle odlaska Markela Bergare u penziju, Nemanja Maksimović ne treba da brine za mesto u timu.

13.57BLIZU JE: Sportski direktor Napolija Kristijano Đuntoli otputovao je u Španiju po Stanislava Lobotku. Zadnji vezni Selte će za 3.000.000 evra otići na šestomesečnu opciju, a Napoli će imati mogućnost da ga otkupi za 17.000.000.

13.39 – ODBIJENO: Francuski izvori kažu da je predsednik Olimpika iz Liona Žan Mišel-Ola odbio Čelsijevih 40.000.000 evra za Musu Dembelea, koga je avgusta 2018. doveo iz Seltika za 22.000.000. Povređeni su mu Memfis Depaj i Žef Ren-Adelajd  i nema tu mnogo izbora.

13.37 – Aber iz Turske: Nemanja Matić na radaru Galatasaraja. Istina, tamošnjim medijima ne verujemo previše, ali da notiramo...

13.30 – Nije tajna da Valensija hoće da vrati Žoaa Kansela, koji se nije naigrao u Mančester Sitiju i pribojava se da će izgubiti mesto na Evropskom prvenstvu. Pep Gvardiola kaže: mora sam da izabere šta želi.
Kad Žoao igra, igra dobro. Ima kvalitet. Ali on mora da odluči da li će da ostane sa nama ili ne. Ovo je slobodna zemlja i svako ima pravo da izabere šta će da radi sa životom“.

13.27 - Opširnije i povratku Ibrahimovića u Milan čitajte OVDE.

13.25 – Benfika je nanišanila Frajburgovog štopera Robina Koha ako ovog januara proda Rubena Dijasa ili Fera.

13.08Korijere delo Sport javlja: Pari Sen Žermen bi mogao da uzme Juventusu Emrea Džana kao deo posla u kome bi Leandro Paredes otišao u suprotnom smeru. Opcija je i da ode na pozajmicu do kraja sezone sa obaveznim otkupom za sumu od 30.000.000 dio 40.000.000 evra. Gazeta delo Sport pak piše da je verovatnije da ode u Borusiju Dortmund, dok Englezi navode da se interesuje i Mančester junajted.

12.53Zlatan Ibrahimović je sleteo u Milano na oduševljenje navijača Rosonera.
Ovo je moj dom“, rekao je pred preglede i potpisivanje ugovora.

12.47 – ZVANIČNO: Zahuktao se Leonid Slucki u Rubinu. Nakon što je za 7.000.000 evra iz Krasnodara doveo 20-godišnjeg Ivana Ignjatjeva, sad je kaparisao i 22-godišnjeg levog beka Ilju Samošnikova. Sjajan je bio u moskovskom Torpedu u drugoj ligi, a pride je i besplatan, jer mu je istekao ugovor.

12.42 – ZVANIČNO: Emre Čolak do kraja sezone u Deportivu. Cilj je izboriti opstanak u Segundi. Igrao je već u Korinju od 2016. do 2018, sad se vratio da pomogne kad je teško.

12.39 - Izvinjavamo se za manju pauzu, morao se ubaciti još jedan vodič za januarski prelazni rok. Pročitajte OVDE.

12.02 – Čekaće nas silne vesti o Kristijanu Eriksenu ovog januara, pa da krenemo: italijanski mediji pišu da se Inter nada da bi sa 20.000.000 evra mogao da pobedi konkurenciju i dovede Danca u Milano.

12.00 – Las Palmas je od Porta otkupio ofanzivnog veznog Fedea Varelu. Jesen je proveo na pozajmici u Leganesu, ali je sve vreme bio povređen.

11.44Leonardo Bonuči je nedodirljiv, čeka se i da se oporavi Đorđo Kjelini, pretekli su ga i Matijs De Liht i Merih Demiral, pa Danijele Rugani polako pakuje kofere. Juventus bi ga pustio za obeštećenje od 20.000.000 do 25.000.000 evra, otvoren je i za pozajmicu sa pravom otkupa, Rugani ima platu od čak 3.500.000 evra, Demiral recimo skromnih 1.800.000. Šuška se da bi mogao u Lester, koji bi mu dao platu od 4.000.000 po sezoni.

11.39 – Keln je 2019. završio sa tri pobede i sada ima realne šanse da sačuva bundesligaški status, u tu svrhu želi i Amina Junesa, koji u Napoli jedva da je video teren.

11.21 – Evo malo drame oko Gabigola. Inter se nećka da prihvati Flamengovih 16.000.000 evra plus 20 odsto od naredne prodaje, jer Vest Hem navodno nudi 20.000.000 plus premije. Raspituje se i Kristal Palas. Gabrijelu Barbosi se ne ide iz Brazila.

11.19 – Napoli je spremio nove ugovore sa Pjotra Zjelinskog i Arkadijuša Milika. Aktuelni im ističu na leto 2021. Sa Zjelinskim je sve dogovoreno, 3.000.000 evra po sezoni, ugovor na pet godina, izlazna klauzula okruglo 100.000.000.

11.18 – Blaga euforija u Milanu, na aerodrom Linate u 11.30 sleće Zlatan Ibrahimović. A čeka ga samo 60 Milanovih navijača?! Potom pregledi, pa potpis.

11.13 -  Ako Atletiko ne bude mogao do Edinsona Kavanija, krenuće ka Paku Alkaseru, ali Borusija traži čak 40.000.000 evra! Opširnije OVDE.

11.10 Benjamin Henrihs odbio Bajern zbog RB Lajpciga! Istina, Bajern je nudio samo pozajmicu, Julijan Nagelsman ga vidi kao dugoročan projekat. Problem je samo što Monako traži 25.000.000 evra za 22-godišnjeg desnog beka, a Lajpcig ne bi da ide preko 20.000.000. Rešiće se to do kraja januara.

11.03Gabigol je od evropskog promašaja izrastao u junaka Flamenga, ali sad je ponovo – igrač Intera. Neće dugo ostati, ali jeste mu istekla pozajmica, sad Flamengo nudi 16.000.000 evra za 80 odsto njegovog ugovora. Inter još nije odgovorio, praznici su. Flamengo inače Gabrijelu Barbosi nudi 3.000.000 evra po sezoni.

11.00 - Dani Olmo sve bliže Barseloni. Opširnije OVDE.

10.50 – Čelsiju je skinuta zabrana dovođenja igrača, Frenk Lampard juri levog beka, San piše da mu je prvi pik Lesterov Ben Čilvel, a zatim slede Portov Aleks Teljes (otkupna klauzula 40.000.000 evra) i Ajaksovo Nikolas Taljafiko.

10.47 – Zadnji vezni Uče Agbo vraća se prevremeno u Standard iz Liježa, pošto na pozajmici u Bragi nije mogao da se izbori za minute.

10.45 Bruma bi mogao nazad u Tursku koju je napustio kada je 2017. iz Galatasaraja prešao u RB Lajpcig za 15.000.000 evra. Prošlog leta stigao je za isti novac u PSV, sad ga hože i Galata i Istanbul Bašakšehir.

10.39 – Napadač Bolonje Matija Destro u narednih 48 sati stiže na preglede pred povratak u Đenovu na pozajmicu do kraja sezone. Tad mu i ističe ugovor sa Bolonjom za koju ove sezone nije postigao ni gol.

10.28 – Olimpik Marselj i Aston Vila motre na Danijela Staridža, koji je letos stigao u Trabzon i na poslednjih šest utakmica postigao četiri gola.

10.27 – Arsenal povlači 20-godišnjeg napadača Endija Nketiju  sa pozajmice Lidsu. Ne zato što će da igra kod Mikela Artete, već zato što nije igrao ni kod Marsela Bijelse.

10.25 – Evo jednog egzotičnog transfera, četiri meseca nakon što je napustio madridski Real Lukas Silva je potpisao za – Gremio! Ugovor do 2023. Podsetimo, Karlo Ančeloti je januara 2015. platio 14.000.000 evra kako bi Silvu iz Kruzeira doveo u Real. U Realu samo devet utakmica, pozajmice Marselju, Sportingu, Kruizeiru, problemi s aritmijom srca... Nije ispalo kako treba i sad nova šansa za 26-godišnjeg vezistu.

10.20 – ZVANIČNO: Krilo Aston Vile Andre Grin do kraja sezone na pozajmici u Čarltonu! Jesen je proveo na pozajmici u Preston Nort Endu i odigrao samo 86 minuta u Čempionšipu.

10.16 - Kuluševski je na pregledima u Torinu. Čisto da ne sumnjate, evo i fotke.

10.13 – Kad smo već kod Betisa, Espanjol bi da odvede Kristijana Telja i tako se izbori za opstanak, ali to je na dugačkom štapu.

10.10 – Betis od leta traži naslednika Đovanija Lo Selsa i od leta zna da je to – Gvido Rodrigez. S tim da se izgleda sada sve poklopilo i da će Argentinac ovog januara stići iz meksičke Amerike. Čeka se samo da Meksikanci dovedu Džonatana Dos Santosa što neće biti lako, jer je on blistao u LA Galaksiju. Druga opcija je Ivan Markano iz Boke Juniors, traže Argentinci 7.100.000, Amerika se nada da će od Betisa izvući 7.500.000 za Gvida Rodrigeza, iako je prvobitna poonuda iznosila svegta 5.000.000.

10.06 – Milan već godinama u problemu, ni ovaj januar nije izuzetak, Pari Sen Žermen se navodo namerio na Lukasa Paketu, Rosoneri traže izmešu 30.000.000 i 35.000.000 evra.

10.00 – Dobro raspoloženje i u Ajnhdovenu. Čeka se da PSV potpiše ugovor sa Pumom vredan između 40.000.000 i 50.000.000 evra za period od pet godina (to je tri puta više para no što trenutno zarađuje od Umbra) i značajno pojača budžet za pojačanja. Jedno od njih bi mogao da predstavlja i Rikardo Rodrigez, koga bi se Milan rado otarasio. Želi ga i Fenerbahče, ali ima frku s finansijskih fer plejom. PSV je tu realnija opcija.

09.54 – BLIZU JE: Čekamo i da Juventus objavi sporazum o dolasku Dejanu Kuluševskog.  Švedski vezista makedonskih korena stiže iz Atalante za 35.000.000 evra plus još 9.000.000 u premijama, ali ostaće u Parmi na pozajmici do kraja sezone. Kuluševski je već u Torinu, danas bi trebalo da prođe lekarske preglede i potom potpiše petogodišnji ugovor vredan 2.500.000 evra po sezoni.

09.51 – Dejli Ekspres tvrdi: Kristijan Eriksen je upravi Totenhema saopštio da hoće da ide već u januaru. Zna se da hoće da ide, novost je da insistira da se to desi već sada, mada Dejli Ekspresu ne verujemo previše.

09.50 – Spekulisalo se dugo, ali Mikel Arteta otklanja dilemu: Granit Džaka ostaje u Arsenalu! Nismo sigurni da su se navijači Tobdžija obradovali ovom informacijom.

09.47 – ZVANIČNO: Evo i prvog zvaničnog transfera za danas! U Granadu je na pozajmicu iz Votforda stigao desni nek Dimitri Fulkije, koji je već proveo četiri godine u tom španskom klubu. Ako budu želeli da ga otkupe na kraju sezone platiće 2.000.000 evra.

09.42 – I dalje Španija, Atletiko planira da proda Tomu Lemara, jer mora od nečeg da finansira dovođenje napadača koji bi pravio konkurenciju Alvaru Morati. Pretpostavlja se da će to biti Edinson Kavani, njemu, jelte, ističe ugovor. Problem je samo što je Atletiko Lemara letos platio 70.000.000 evra, a on nije odigrao ni izbliza tako dobro, pride Jorgandžije su kupile samo 70 odsto njegovog ugovora. Ako žele da vrate makar i delić, moraće da prodaju u Premijer ligu, Žorž Mendeš zna šta mu je zadatak.

09.38 – Sad neki malo aktuelnije teme, Serđi Roberto se vratio na mesto desnog beka Barselone, Nelson Semedo nije zadovoljan, letos ga je tražio Atletiko, sad to nije opcija, zato jeste Mančester junajted, iako je pre šest meseci dao 55.000.000 evra za Arona Van-Bisaku. Barselona ne bi pustila Semeda bez 50.000.000 evra, Semedov agent Žorž Mendeš joj zauzvrat nudi Lesterovog Rikarda Pereiru, Blaugrana neće da plati 40.000.000 evra. Ali mogla bi da proda Semeda ako stigne ponuda od tih  50.000.000.

09.34 – E, sad da krenemo sa pričom koja će nam verovatno obeležiti celu 2020. godinu. Cela Španija bruji: Barselona ove godine vraća Nejmara! Ne u januaru doduše, već na leto, kada će Nejmar moći da se pozove na član 7. Fifinog pravilnika o transferima. Pari Sen Žermen se tu ništa ne pita, Fifa će da odredi obeštećenje, u Barseloni se nadaju ne veće od 180.000.000. O svemu tome smo vam već pisali, pristetite se OVDE, ali prva izdanja katalonskih dnevnika u novoj godini baš zato su na naslovnim stranama ukrašena Nejmarovim likom. Već sad možemo da kažemo: biće to transfer koji ćemo ove godine pratiti s najviše pažnje.

09.33 – A da biste mogli da pratite fabulu radnje morate da imate i neko predznanje. U ovom slučaju, valjalo bi da znate kojim to igračima na kraju sezone ističu ugovori, pa oni već sada mogu da slobodno pregovaraju sa zainteresovanim kupcima. Pripremio Aleksandar Gligorić, čitajte OVDE.

09.32 – U stvari, pre no što počnemo, da se osvrnemo i na neke poslove završene pre no što je pijaca zvanično otključana. Za vas je pripremio Nikola Stojković, čitajte OVDE.

Dragi naši – srećna vam svima Nova 2020. godina! Nek vam bude berićetna, da vas zdravlje služi, da bude finog provoda, a muka – nikako. I da bude mnogo, mnogo dobrog fudbala! A da bi se to desilo, potebno je da se neki timovi pojačaju, neki da se ratosiljaju škartova, potrebno je dakle da se radi na najskupljoj pijaci sveta, onoj fudbalskoj! I zato, srećan početak prelaznog roka svima koji slave! Kao što smo vas već navikli, od početka pa do kraja prelaznog roka bićemo sa vama da ispratimo sve najbitnije transfere, pa i one ne tako bitne. Sa vama od jutros Dejan Stanković, pa da počnemo.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara