TRANSFERI (15. januar)

Vreme čitanja: 20min | sre. 15.01.20. | 23:00

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

 NAJVAŽNIJE VESTI DANA 

- Real Madrid dgovorio transfer Van de Beka! Opširnije OVDE
-  Totenhem potvrdio transfer Žedsona Fernandeša. Opširnije OVDE
- Napoli potvrdio transfer Lobotke. Opširnije OVDE
- Milan ponudio zagrebačkom Dinamu 30.000.000 evra za Olma. Opširnije OVDE.

 Rikardo Rodrigez je prihvatio ponudu Fenerbahčea pre PSV Ajndhovena. Opširnije OVDE.
- Mančester Junajted hoće Ljorentea! Opširnije OVDE.
-  Barselona dogovorila transfer Manuela Fernandesa. Opširnije OVDE
- Pedro ide u Flamengo! Opširnije OVDE
-  Vest Hem konačno potpisao Rendolfa. Opširnije OVDE
-  Lajpcig kupio španskog golmana. Opširnije OVDE
-  Real Madrid poslao Lunjina u Sehundu. Opširnije OVDE

Izabrane vesti


Poštovani ljubitelji dešavanja na fudbalskom tržištu, to bi bilo to za večeras. Vidimo se ponovo sutra sa najnovijim informacijama sa fudbalske pijace.

23.36GOTOVO! Iskusni senegalski napadač Musa Sou stigao je u Trapani, gde će sutra, ukoliko prođe medicinske preglede, staviti paraf na ugovor sa italijanskim drugoligašem. Sou je bez kluba od oktobra prošle godine kada je napustio turski Gacijantep.

23.29 - Roma je krenula ofanzivno ka Borni Sosi, kojeg u Rimu vide kao potencijalnog naslednika Aleksandra Kolarova. Vučica prema pisanju Skaj Sporta priprema svoju prvu ponudu za hrvatskog legov beka, koji je pod ugovorom sa Štutgartom do leta 2023. godine.

23.17 - Francuski mediji pišu da je PSŽ ozbiljno zainteresovan sa supertalentovanog vezistu Liona Usema Auara. Ipak, Lion za svog igrača traži 40.000.000 evra, pa ostaje da se vidi da li će to promeniti ambicije Svetaca.

23.09 - ZVANIČNO: Iskusni krilni vezista Markel Susaeta potpisao je ugovor sa australijskim Melburn Sitijem. Igrač koji je odigrao preko 500 utakmica za Atletik Bilbao stavio igraće u ovom klubu do kraja sezone u tamošnjem prvenstvu.

22.44 - Pjero Auzilio se vratio iz Londona, ali je prilično razočarao predstavnike medija koji su ga čekali na aerodromu:
"Žao mi je, ali nemam šta da kažem. Nema vesti. Mi imamo poverenje u posao koji obavljamo sa našim trenerom i igračima. Ako postoji šansa da poboljšamo tim, to ćemo i uraditi", poručio je sportski direktor Intera.

Inače, kako javljaju tamošnji mediji, Totenhem i dalje zahteva cifru od 20.000.000 evra za obeštećenje, dok Inter ne želi da ide preko 15.000.000. U ovim trenucima posrednici rade na pokušaju da smanje razliku između dve strane.

22.33 - Espanjol želi da dovede štopera, a prva meta je Brazilac iz Galatasaraja, Markao. Katalonci su spremi da izdvoje 5.000.000 evra za njegovo obeštećenje. Galata ga je prošle zime dovela iz Šavesa za 4.000.000. 

22.17 - Katalonski Sport tvrdi da je Kike Setjen stavio veto na transfer Artura Vidala, koji ove zime neće biti prodat Interu. Todibo će biti jedina prodaja Blaugrane, a što se tiče kupovine, još uvek nije isključeno angažovanje napadača, koji bi pokušao da nadomesti povredu Luisa Suareza.

22.05 - Sevilja traži napadača, a Monći ga je pronašao u Leganesu. U pitanju je Jusef En Nesiri, koji ima izlaznu klauzulu u ugovoru od 20.000.000 evra. Prema izveštajima Marke, dva tima su vrlo blizu konačnog dogovora.

21.53 - Trampa Politano - Spinaciola je odložena za sutra, pošto levi bek Rome nije prošao medicinske preglede danas, već će dodatni testovi biti odrađeni sutra. Ipak, Skaj Sport navodi da ne bi trebalo da bude nikakvih komplikacija, niti u ovom trenutku postoji mogućnost da transfer bude poništen.

21.41 - Italijani pišu da Inter i Milan u ovom trenutku procenjuju mogućnost raznmene Kesija i Vesina. Vezista sa Obale Slonovače je procenjen na oko 25.000.000 evra, dok Urugvajac vredi 12.700.000.

21.33 - Evo novih informacija sa Ostrva oko Intera i Eriksena. Nerazuri navodno žele da kopletiraju čitav posao u narednih 48 sati. Eriksenu je ponuđena nedeljna plata od skoro 190.000 evra, što je više od 9.000.000 evra na godišnjem nivou. Podsećamo, danas je u London stigao direktor Pjero Auzilio, kako bi lično kompletirao posao i sklopio dogovor sa Totenhemom i igračima.

21.23 - Torino je opet aktivirao interesovanje za Stefana Okaka Čuku. Ali, transfer je moguć tek kada Bikovi prodaju Simonea Zazu za kojeg traže 15.000.000 evra i za kojeg je najviše interesovanja pokazao Zenit. 

21.12 - PREOKRET! Italijanski mediji javljaju da je Milanov bek Rikardo Rodrigez prihvatio ponudu Fenerbahčea pre PSV Ajndhovena. Podsetimo, Holanđani su ponudili pozajmicu s obavezom otkupa za 5.000.000 evra, a Turci su izjednačili ponudu. Igrač nije hteo u Istanbul već u Ajndhoven, a onda se sve okrenulo. Možemo da pretpostavimo iz kojih razloga. PSV nema pare kao Fener, a porez u Turskoj je duplo manji...  Opširnije OVDE.

21.04 - Najverovatnije nema ništa od prelaska brazilskog napadača Ze Luiša iz Porta u Totenhem ali se pojavio drugi zainterseovani klub. Sevilja je prodala Munasa Dabura i Čičarita Ernandeza, pa traži zamenu u napadu, a Ze Luiš je jedna od opcija. 

20.57 - Urugvajski štoper Sebastijan Koates je produžio ugovor sa lisabonskim Sportingom do leta 2023. godine. 

20.51 - BOMBA! Najveći transfer u istoriji Balkana je na pomolu! Milanov direktor Zvonimir Boban je ponudio zagrebačkom Dinamu čak 30.000.000 evra za španskog ofanzivca Danija Olma. Opširnije OVDE

20.40 - Arsenal je ušao u pregovore za dovođenje francuskog levog beka Lejvina Kurzave. Njemu ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe na kraju sezone, a francuski klub ne računa ozbiljno na njega. U prethodnom periodu je nuđen brojnim klubovima poput Juventusa i Intera, ali bez uspeha. A onda je uzeo kontroverznog Kiju Jorabhjana za menadžera i sreća mu se osmehnula. Arsenal se zainteresovao, Mikel Arteta je dao zeleno svetlo i počeli su pregovori. Arsenal ga hoće na leto kao slobodnog igrača, ali i možda već ove zime ako PSŽ pristane na neko minimalno obeštećenje.  

20.31 - Hofenhajmov defanzivac Kevin Akpoguma je produžio ugovor do 2024. godine. 

20.24 - ZVANIČNO: Žan Kler Todibo je novi igrač Šalkea! Opširnije OVDE.

20.15 - GOTOVO! Nim je postigao dogovor sa Lionom o pozajmici 19-godišnjeg napadač Amina Guirija

20.08 - Iako je danas izgledalo da je sve gotovo, Leonardo Spinacola će tek sutra moći da bude predstavljen kao pojačanje Intera. Očekuje se da levi bek Rome sutra obavi i dodatne lekarske preglede što je i donekle razumljivo s obzirom na povrede koje su ga pratile prethodnih dana. 

19.59 - Everton u Evertonu?! Zvuči lepo. I sve realnije... Klub sa Gudisona ne samo da je zainteresovan za brazilskog reprezentativca iz Gremija, već je i blizu njegovog dovođenja. Klaus Kamara, sportski direktor kluba iz Porto Alegrea, je rekao brazilskim medijima da je klub iz Liverpula već mesecima zainteresovan za krilnog napadača i da je transfer sve bliže. 

19.52 - Sautempton odbija sve predloge o pozajmici Čea Adamsa. Engleski napadač je letos došao na Sent Meriz za čak 15.000.000 funti, ali do sada još nije postigao gol iako je igrao na 19 utakmica. Lids je hteo da ga pozajmi ove zime, ali Sveci žele da zadrže napadača koji je rešeteao mreže u dresu Birmingema. 

19.42 - ODBIJENO: Tuluz je odbio ponudu Monaka tešku 8.000.000 evra za 18-godišnjeg vezistu Manuea Konea. Tačnije, Kneževi su nudili 5.000.000 evra odmah plus 3.000.000 kroz bonuse, ali Tuluz smatra da nije vreme za prodaju. 

19.34 - ZVANIČNO: Kolumbijski štoper Džejson Muriljo je novi štoper Selte! Na kraju su izgleda svi dobro prošli. Opširnije o zavrzlamama oko pozajmica i zarade, čitajte OVDE

19.25 - Srpski štoper Miloš Veljković nije na prodaju, poručili su iz Verdera. Opširnije OVDE

19.18 - Zanimljiva priča iz Holandije. Ajaksov vezista Noa Lang (19) je u prvom meču kao starter amsterdamskog velikana postigao het-trik protiv Tventea i upisao se u istoriju kao prvi igrač Kopljanika kojem je to pošlo za nogom na debiju u startnoj postavi. Međutim, u Amsterdamu nisu padali u nesvest zbog podviga mladog fudbalera jer ih imaju gomilu takvih i sada stiže vest da Ajaks želi da ga pozajmi nekome do kraja sezone, a pogađajte ko je najviše zainteresovan. Naravno, Tvente! 

19.11 - Fenerbahče je izjenačio ponudu PSV Ajndhovena za Milanovog beka Rikarda Rodrigeza. Ona glasi: Pozajmica s obaveznim otkupom ugovora za 6.000.000 evra. Igrač želi u PSV, ne želi u Fenerbahče, pa ne vidimo kako Turci misle da pariraju Holanđanina osim ako ne istresu znatno veću količinu para klubu i igraču...

19.00 - Atalanta je zainteresovana za levog beka Fulama Džoa Brajana, koji je procenjen na oko 7.000.000 evra.

18.51 - GOTOVOSPAL je postigao dogovor sa Torinom oko pozajmice dvojice igrača, Kefina Bonifacija i Jaga Falkea. Italijanski defanzivac je već dao pristanak za odlazak u Feraru, dok se čeka još samo potvrda španskog ofaznivnog veziste. Očekuje se da će i on uskoro dati pristanak za finalizaciju ovog posla.

18.40 - Slovenačka Olimpija je zvanično dovela svoje prvo zimsko pojačanje. U pitanju je mladi centralni vezista, koji je stasao na niželigaškim terenima u Engleskoj, Timi Elšnik.

18.33 - Atletiko Madrid je duplirao prethodnu cifru i ponudio 10.000.000 evra Pari Sen Žermenu za Edinsona Kavanija, ali je to cifra koja je još uvek prilično daleko od 30.000.000 koje zahteva PSŽ. Marka piše da je ovo samo početak dugih i mukotrpnih pregovora dve strane, pošto u Parizu smatraju Urugvajca jednim od ključnih elemenata svog tima, bez obzira što često nije u prvom planu kod Tomasa Tuhela.

18.25 - Menadžer Arsenala Mikel Arteta demantovao je na današnjoj konferenciji intereosvanje za štoper Mančester Sitija Džona Stonsa i vezistu Milana Frank Kesija.

18.17 - Štoper Hetafea Đene Dakonamb po mnogima je najbolji igrač Hetafea ove sezone, pa je privukao interesovanje londonskih velikana Totenhema i Arsenala. Klub iz predgrađa Madrida traži 25.000.000 evra za defanzivca iz Togoa. Iz drugog plana vrebaju Bornmut, Kristal Palas i Monako.

18.09 - Mančester junajted želi na pozajmicu veznog igrača Atletiko Madrida, kako bi se nadomestilo odsustvo Pola Pogbe i Skota Mektomineja. Ljorente se u dosadašnjem toku sezone nije izborio za mesto u timu kod Dijega Simeonea. Samo je tri puta bio starter, pa bi i njemu prijalo da dođe u sredinu gde bi dobio više prostora. U Mančesteru ga vide kao idealno kratkoročno rešenje.

18.00 - Ali, evo Juventusa! Po ostrvskim medijima se proširilo više glasina o potencijalnom Juventusovom ulasku u borbu za potpis Kristijana Eriksena. Dama će pokušptati da pokvari posao Interu tako što će igrača ubediti da dođe u Torino na kraju sezone kao slobodan igrač. Zapravo, ta priča je ponovo podgrejana, jer se i ranije pominjala takva namera Stare dame. Ovo bi moglo da predstavlja ozbiljnu pretnju za Inter, koji mora da pojača gas i pokuša da završi sve već ove zime sa Totenhemom i promoviše Danca u novo pojačanje.

17.50 - Poslednje informacije sa Apenina kažu da je Inter uspeo da smanji razliku u pregovorima sa Totenhemom oko kupovine Kristijana Eriksena, što je uostalom i bio cilj odlaska Pjera Auzilija u London. Pevci i dalje traže oko 20.000.000 evra, dok Inter u ovom trenutku nudi 14.000.000 i bonuse. Pregovori u Londonu se nastavljaju, svi očekuju da budu završen pozitivnim ishodom.

17.41 - ZVANIČNO: Lukas Podolski je napustio japanski Visel Kobe, ali ostaje u Aziji, pošto je promovisan u novo pojačanje malezijskog Jahor Darul Tazima.

17.33 - Aston Vila bi ove zime mogla da dovede Stivena Nzonzija u svoje redove, tvrde ostrvski mediji. Francuz je suspendovan nakon incidenta na treningu Galatasaraja, pa će najverovatnije doći do raskida pozajmice sa Romom, što će pokušati da iskoriste na Vila Parku.

17.26 - Evo zanimljive vesti iz uzbekistanskog Pahtakora, za koji igra srpski napadač Dragan Ćeran, čiji ste veliki intervju mogli da pročitate na MOZZART Sportu. Naime, nadomak potpisa za klub iz Taškenta je švajcarski napadač Eren Derdijok. Švajcarac je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa turskim Gectepeom, ali se jesenas nije naigrao u ovom klubu.

17.20 - Bari je dobio ozbiljnu konkurenciju u borbi za dovođenje srpskog veziste Nikole Ninkovića. Opširnije OVDE.

17.14 - ODBIJENO: Lion je poslao ponudu tešku 7.000.000 evra za napadača Avra za Tina Kadaverea, ali je ona odmah odbijena. 

17.08 - Preokret u slulčaju veziste Verone Sofijana Amrabata. Prema informacijama Sport Medijaseta Fiorentina je pretekla Napoli sa ponudom i u ovom trenutku je najbliža dovođenju Marokanca, rođenog u Holandiji.

17.03 - Juventus je imao lukav plan da u napad na Rominog dragulja Nikola Zaniola ubaci Federika Bernardeskija, ali su ti planovi propali nakon teške povrede jednog od najboljih igrača Vučice. Mediji na Apeninima pišu da će Bernardeski dobiti novu priliku za dokazivanje, što bi moglo da mu bude od velike pomoći s obzirom da se nada mestu u državnom timu za predstojeće Evropsko prvensto.

16.56 - Suso po svaku cenu napušta Milan, a u ovom trenutku najrealnija destinacija je Španija. Za usluge iskusnog veziste zainteresovani su Sevilja, Valensija i Hetafe.

16.50 - Ozbiljna frka u Jang Bojsu. Napadač sa Obale Slonovače, Rožer Asale, poznat ovdašnjoj javnosti po tome što je postigao prvi pogodak protiv Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, po svaku cenu želi da pređe u Monpelje, ali klub iz Berna ne odstupa od svojih želja. Jang Bojs traži 6.000.000 evra za obeštećenje, dok Francuzi u ovom trenutku nude 4.000.000.

To je sve od Aleksandra Gligorića, sa vama do kraja večeri Nenad Jovanović

16.41 - PROPALO! Izgleda da nema ništa od dolaska Ze Luiša u Totenhem. Radna dozvola je ipak nepremostiv problem. 

16.35 - GOTOVO! Najavili smo da je dogovoren transfer Pedra iz Fiorentine u Flamengo, a izgleda da ostaje i Gabigol. Prvak Brazila i Južne Amerike će njih dvojicu i Bruna Enrikea imati strašan napadački triling. Opširnije OVDE

16.27 - ZVANIČNO: Bivši bek niškog Radničkog Marko Mitrović je novo pojačanje portugalskog trećeligaša Beire Mar. 

16.20 - Kao što je i najavljeno pre nekoliko nedelja, srpski napadač Đorđe Despotović iz Orenburga bi mogao da se preselio u redove Sočija, direktnog konkurenta u borbo za opstanak u ruskoj Premijer ligi. Ključ je trener Fedotov koji ga je donedvano trenirao u Orenburgu, a nedavno je preuzeo Soči. Dva kluba su u prgovorima, a Despotović ima sa Orenburgom ugovor do kraja sezone. 

16.10 - GOTOVO! Kolumbijski štoper Džejson Muriljo je doputovao u Vigo da potpis ugovora sa Seltom. Detalji nisu poznati, čekamo da vidimo kako se razmrsio taj čvor sa Sampdorijom i Valensijom 

16.03 - Kako je Vest Hem danas potvrdio transfer folmana Darena Rendolfa iz Mildzbroa, klub sa Riversajda je prinuđen da traži novog golmana. Meta je makedonski čuvar mreže Dejan Stojanović koji brani za švajcarski Sent Galen. 

15.55 - Još se čeka zvanična potvrda, ali trebalo bi da je sve rešeno... Žan Kler Todibo iz Barselone stiže u Šalke na pozajmicu od 18 meseci. Uz povratnu klauzulu. 

15.47 - Kontroverzni Hatem Ben Arfa je i dalje slobodan igrač, a iako se dosta klubova pominjalo kao zainetersovano, francuski mediji javljaju da vezista ima samo dve konkretne ponude. Jedna je od Almerije u koju su letos ušli saudijski bogataši, a druga je sa Bliskog istoka. 

15.35 - ZVANIČNO: RB Lajpcig je poslao na pozajmicu 18-godišnjeg Brazilca Luisa Kandida. On je letos stigao u Lajpcig oiz Palmeirasa za 8.000.000 evra ali se nije izborio za mesto u timu i Lajpcig ga je na 18 meseci pozajmio brazilskom Bragantinu koji je njihova filijala. 

15.26 - BOMBA! Mančester Junajted hoće Ljorentea! Opširnije OVDE

15.20 - I Arsenal je ušao u trku za Bruna Gimaraeša iz Atletiko Parenensea, najboljeg zadnjeg veznog brazilskog fudbala. Bio je na korak od Ateltiko Madrid, potom je Benfika ponudila 20.000.000 evra, a sada su u igri i Tobdžije. 

15.10 - GOTOVO! Kako MOZZART Sport saznaje, vezista Nikola Kuveljić se seli iz Javora u Visku iz Krakova. Opširnije OVDE

15.08 - GOTOVO! Brazilski napadač Pedro se seli u Flamengo! 

15.01 - ZVANIČNO: Stanislav Lobotka je novi igrač Napolija! Slovak dolazi iz Selte za 20.000.000 evra plus bonuse. Šta napoli dobija sa Lobotkom, opširnije OVDE

14.53 - Nije samo Kristijan Eriksen razlog dolaska Interovog direktora Pjera Auzilija u London. Italijan dolazi i na finalne razgoivore sa Čelsijem oko kupovine Olivijea Žirua. Sa igračem je dogovor postignut, ostaje samo još da popusti Čelsi. Interova poslednja ponuda iznosi 5.000.000 evra plus bonusi. 

14.45 - GOTOVO: Iskusni napadač sa Gvadalupea, Klaudi Bovu se seli iz Selte u redove najvećg rivala Deportivo La Korunje kako bi pomogao slavnom klubu da izbegne ispadanje u trećuu ligu. Bovu će potpisati do kraja sezone uz opciju da se saradnja nastavi na godinu dana ako Depor izbori opstanak. Bovu je nekada rešetao mreže u Genganu, potom prešao u Lion, pa u Seltu koja ga je slala na pozajmice u Leganes i Kaen. 

14.39 - Urugvajac Dijego Laksal bi mogao da se vrati u Milan. Ako Rosoneri prodaju Rikarda Rodrigeza u PSV Ajndhoven, potrebna im je alternativa na levom beka za Tea Ernandeza i ideja je da vrate Laksala sa pozajmicu u Torinu na kojoj nije baš oduševio. 

14.31 - Mateo Politano je uspešno završio lekarske preglede u Rimu i uputio se ka klupskim prostorijama u Trigoriji gde će biti promovisan kao novo pojačanje Rome. 

14.25 - ZVANIČNO: Nigerijski vezista Ogenji Onazi je potpisao ugovor sa truskim Denizlijem do 2021. godine. Došao je kao slobodan igrač posle raskida sa Trabzonom, a odbio je ponudu Al Vahde iz Dubaija. 

14.19 - Roma je posle odlaska Spinacole u Inter prinuđena da traži levog beka koji će biti alternativa Aleksandru Kolarovu. Davide Santon je neubedljiv i Roma želi Hrvata Bornu Barišića iz Glazgov Rendžersa. Ali Škoti nemaju nikakvu nameru da ove zime prodaju Barišića i zato će Roma mesto rezervnog levog beka pokušati da zakrpi dolaskom Silvija Anočića iz Cibalije. Mladi Hrvat je Romin igrač na pozajmici u Cibaliji. Vučica ga je dovela kao 17-godišnjaka iz Osijeka i tri godine je proveo u njenom mladom timu. 

14.10 - BLIZU! Počelo je! Inter je krenuo u završni napad na Kristijana Eriksena. Sportski direktor italijanskog kluba Pjero Auzilio je na putu za London gde planira da obavi završne pregovore sa Totenhemom oko danskog veziste. Igrač i Inter već imaju dogovor, a Danac je sinoć pristao da se transfer realizuje već ove zime iako mu je prvobitni plan bio da dođe na leto. Interova prva ponuda Totenhemu iznosi 10.000.000 evra, Spursi traže duplo više. 

14.03 - BOMBA! Real Madrid je dogovorio transfer Donija van de Beka! Holanđanin stiže narednog leta u transferu teškom 55.000.000 evra. Opširnije OVDE

13.59 - Pisali smo da Napoli traži levog beka, da je meta Masuaku iz Vest Hema, ali glavna želja je Kostas Cimikas iz Olimpijakosa. Napolitanci su spremni da ponude između 6.000.000 i 8.000.000 evra za grčkog defanzivca. 

13.50 - Pisali smo juče da se kolumbijski štoper Džejson Muriljo nalazi blizu prelaska u Seltu, ali to još nije gotova stvar. Podsetimo, letos je došao iz Valensije u Sampdoriju na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora za 14.000.000 evra. Sada Sampdorija želi da ga se reši, a Selta da ga dovede. Planiraju da samo preusmere pozajmicu Kolumbijca, ali Valensija sada traži 16.000.000 evra za otkup umesto 14.000.000 koliko je bilo dogovoreno sa Sampdorijom. 

13.43 - PAŽNJA! Evo i lude priče iz Argentine koju smo najavili. Nestašni dečako argentinskog fudbala je dobio ponudu za novi ugovor, ali samo ako potpiše klauzulu da neće tući žene. Opširnije OVDE

13.37 - Ostrvski tabloid Ekspres piše o interesovanju Čelsija za Iska koji bi ih koštao 55.000.000 evra, ali nema nikakvih potrda iz nekih ozbiljnijih izvora, tako da od ove priče verovatno nema ništa i poslužila je pumpanje tiraža...  

13.31 - ZVANIČNO: Italijanski veteran Kristijan Molinaro je potpisao za drugoligaša Veneciju. Došao je kao slobodan igrač pošto je raskinuo ugovor sa Frozinoneom. Iskusni levi bek je tokom karijere igrao za Juventus, Štutgart, Parmu, Torino

13.25 - Najavili smo veću priču o aktuelnoj situaciji u Bajernu i planovima Bavaraca u prelaznom roku. Hasan Salihamidžić je otkrio i zašto Bajern ne želi Tima Vernera. Opširnije OVDE

13.21 - Roma je na dobrom putu da produži ugovor sa vezistom Lorencom Pelegrinijem i da izbaci otkupnu kaluzulu od 30.000.000 evra koja je postala laka meta zainteresovanih klubova, a pogotovo Juventusa. 

13.16 - ZVANIČNO: Iskusni holandski golman Kenet Vermer je napustio Fajenord i prešao u američki Los Anđeles FK. Ove sezone je bio prvi golman Fajenorda čiji član je od 2014. (jednu sezonu proveo na pozajmici u Brižu) kada je došao iz Ajaksa u kojem je proveo šest i po sezona. U Los Anđeles je došao kao slobodan igrač jer je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa klubom iz Roterdama. Kako je imao jednu od najvećih plata u timu, Fajenord je pristao da ga pusti džabe samo da ga skine sa platne liste. 

13.09 - BLIZU! Fiorentina je na dobrom putu da se reši brazilskog promašaja Pedra kojeg su letos doveli kao najveće pojačanje iz Fluminensea. Pitanje je samo da li će Pedro nastaviti karijeru u Gremiju ili Flamengu. 

13.01 - Lacio je zainteresovan za ekvadorskog reprezentativca Luisa Advinkulu iz Rajo Valjekana koji pokriva pozicije desnog beka i desnog krila. Inače, pre nekoliko godina se pominjao kao pojačanje Partizana. Nebeskoplavi traže alternativu na desnom boku za sjajnog Manuela Lacarija koji ne može sam da izgura celu sezonu, a nisu zadovoljni Patrikom i Adamom Marušićem

12.56 - Uskoro jedna poptuno luda priča iz Argentine oko prelaznog roka... 

12.52 - Napoli će danas predstaviti Stanislava Lobotku kao novo pojačanje. Sve je dogovoreno... Kada bude zvanično, objavićemo i detalje tranbsfera.  

12.47 - ZVANIČNO: Iskusni nigerijski vezista Ogenji Onazi je slobodan igrač pošto je raskinuo ugovor sa Trabzonom u koji je došao iz Lacija pre tri godine. Za njega se sada interesuje Al Vahda iz Dubaija. 

12.37 - Remsov levi bek Hasan Kamara je izjavio za francuske medije da se nada transferu ove zime pošto su za njega zainteresovani Votford i Bornmut. 

12.32 - BLIZU! Izgleda da je Inter postigao dogovor sa Čelsijem oko Olivijea Žirua. Iako su Plavci tražili čak 12.000.000 evra za veterana kojem na leto ističe ugovor, na kraju će verovatno prihvatiti poslednju Interovu ponudu koja glasi 4.500.000 plus 2.000.000 evra kroz bonuse. 

12.27 - Iako je odbio ponudu Votforda za Fauzija Gulama, Napoli traži levog beka. Na meti im je Artur Masuaku iz Vest Hema. 

12.20 - ZVANIČNO: Daren Rendolf je novi igrač Vest Hema! Posle "najdužih lekarskih pregleda u istoriji fudbala" reprezentativac Irske je pojačao Čekićare i biće njihov četvrti različit golman ove sezone. Opširnije o celoj priči, čitajte OVDE

12.14 - Od sinoć traju pregovori PSV Ajndhovena i Milana oko švajcarskog levog beka Rikarda Rodrigeza. Nekadašnji defanzivac Volfzburga je izgubio mesto u startnoj postavi od Tea Ernandeza i želi u Holandiju, ali još nema dogovora oko obeštećenja. Milan je spreman da ga pusti na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora za 6.000.000 evra. Zainteresovan je i Fenerbahče koji može da ponudi više, ali se igraču ne ide u Tursku. 

12.07 - GOTOVO! Lajpcig je kupio španskog Đpozepa Martineza kojeg su letos želeli Real Madrid i Arsenal! Opširnije OVDE

12.00 - Sofijan Amrabat iz Verone ima ponudu Napolija, dva kluba su se dogovorila oko obeštećenja za sledeće leto (već igrao za dva kluba ove sezone i ne može ove zime da promeni klub), ali Marokanac oteže sa potvrdnim odgovorom Napolitancima jer čeka ponudu Intera koji je navodno zainteresovan za njega. 

11.55 - GOTOVO! Čelsijev mladi vezista Konor Galaher se seli na pozajmicu u Svonsi pošto je nedvano vraćen sa pozajmice iz Čarltona. 

11.51 - Bajern je stavio veto na odlazak nezadovoljnog Džeroma Boatenga. Odbacio je mogučnost dolaska Tima Vernera, a traži desnog beka. Uskoro opširnije o svim dešavanjima u Bajernu. 

11.46 - GOTOVO! Strazbur je dogovorio pojačanje iz Porta. U francuski klub stiže napadač Madžid Voris. Povremeni reprezentativac Gane dolazi na pozajmicu do kraja sezone s obaveznim otkupom ugovora za 2.000.000 evra narednog leta. U Francuskoj je ranije igrao za Valensijan, Lorijan i Nant. 

11.41 - Leonardo Spinacola je sleteo na milanski aerodrom Linate i odmah ide na lekarske preglede pre potpisa ugovora sa Interom. 

11.39 - Napoli je zainteresovan za Sasuolovog ofanzivnog vezistu Žeremija Bogu kojeg je italijanski klub letos otkupio od Čelsija. 

11.34 - ZVANIČNO: Belgijski Gent je iz Red Bul Salcburga doveo afričkog vezistu Andersona Niangboa

11.28 - Pisali smo malopre da Đenova hoće Sampdorijinog napadača Đanluku Kaprarija. Hoće ga još Parma i Sasuolo. Ali Dorija je stavila visoku cenu od 15.000.000 evra. Međutim, postoji šansa za Sasuolo da smanji cenu. Sampdorija želi Gregou Defrela kao zamenu za Kaprarija. Defrel je trenutno na pozajmici iz Rome u Sasuolu, a prošle sezone je bio pozajmljen Sampdoriji. 

11.22 - ZVANIČNO: Hrvatski štoper Marin Pongračić je prešao iz Red Bul Salcburga u Volfzbur za 10.000.000 evra plus bonuse, Potpisao je ugovor do 2024. godine i danas je predstavljen. Opširnije o toj priči OVDE

11.18 - Pitali ste u komentarima šta se dešava sa Mančester Junajtedom i Brunom Fernandešom. Uticajni novinari iz Portugalije javljaju da će se u realizaciju transfera krenuti posle petka jer Sporting želi Fernandeša u timu za veliki derbi protiv Benfike u petak uveče. 

11.14 - Nema šanse da napadač Hvang Hi Čen napusti Red Bul Salcburg ove zime, potvrdio je direktor Štefan Frojnd. Iako ga žele Lion, Vulvsi i Brajton koji su sprmeni da plate i do 30.000.000 evra, Frojnd je rekao da Red Bul neće prihvatiti ni ponudu od 40.000.000 evra za reprezentativca Južne Koreje. Iako igrač ima ugovor samo još godinu i po dana. 

11.07 - Milan je izvisio za Matea Politana iz Intera koji se preselio u Romu. Rosoneri nastavljaju da traže pojačanje na desnom krilu, a opet je aktuelna ideja oko dovođenja Džengiza Undera. Međutim, Turčin iz Rome je skuplji od Politana, a mala je vervoatnoća da bi Suso mogao da bude deo trampe. Prvo, jer mu Rajola traži izlazi iz Italije, a drugo jer ga Roma ne želi. Možda Milan za Undera ponudi Čalhanoglua i novac s obzirom da je Vučica pokazivala interesovanje za Hakana

11.01 - Srpski vezista Ljubomir Fejsa bi mogao da nastavi karijeru u španskoj Primeri. Opširnije OVDE

10.55 - Mančester Junajted je opet zainteresovan za mladog engelskog vezistu Deklana Rajsa koji se i prošlog leta dovodio u vezu sa Crvenim đavolima. Ali cena će biti paprena ako Junajted krene po Rajsa. Čekićari su letos tražili 60.000.000 evra. 

10.51 - Gradski rivali Sampdorija i Đenova bi uskoro mogli da trguju. Đenova traži od Sampdorije da im pozajmi vezistu Andreu Bertolaćija i napadača Đanluku Kaprarija

10.45 - ZVANIČNO: Real Madrid je soapštio da se mladi golman Andrij Lunjin seli u Ovijedo na pozajmicu do kraja sezone. Podsetimo, Ukrajinac je doveden kao zalog Reala za budućnost i sezonu je počeo u Valjadolidu na pozajmici, ali je malo branio i Real je rešio da okonča pozajmicu. Opširnije OVDE

10.41 - BLIZU! Izgleda da je gotova Totenhemova potraga za napadčem. Od svih zvučnih imena koja su se pominjala prethodnih dana, na kraju će se završiti dolaskom brazilskog napadača Ze Luiša iz Porta. Samo da se reši pitanje radne dozvole. Opširnije OVDE

10.35 - GOTOVO! Žan Kler Todibo bi do kraja trebalo da bude predstavljen kao pojačanje Šalkea. Francuski štoper dolazi iz Barselone na pozajmicu. Šalke ima pravo otkupa, ali i Barselone je ubacila povratnu kaluzulu da može da ga vrati ako ga Šalke otkupi. 

10.32 - ODBIJENO: Napoli je odbio Votfordovu ponudu tešku 10.000.000 evra za alžirskog levog beka Fauzija Gulama

10.27 - Mateo Politano je doputovao u Rim na lekarske preglede i potpis ugovor sa Romom pošto je juče dogovorena trampa sa Interom po kojoj će se u suprotnom smeru preseliti Leonardo Spinacola

10.21 - Novi zainteresovani klub za Milanovog vezistu Franka Kesija. Prema pisanju ostrvske štampe, za momka iz obale Slonovače se posle Intera i Fiorentine, interesuje i Arsenal. 

10.15 - ZVANIČNO: Žedson Fernandeš je novi igrač Totenhema! Portugalski vezista dolazi na pozajmicu s pravom otkupa za 50.000.000 evra. Opširnije OVDE

10.09 - GOTOVO! Barselona je dogovorila prvo pojačanje ove zime. Stiže Brazilac Manuel Fernandes za 11.000.000 evra. Oppirnije OVDE

10.05 - BOMBA! Talentovani Filip Stevanović iz Partizana bi mogao da postane najskuplji igrač u istoriji domaćeg fudbala. Za njega se interesuje francuska Nica koja je spremila 12.000.000 evra, ali Partizan traži više. Opširnije OVDE

09.59 - Milan je opet u igri za dovođenje Nemanje Matića. Inter je odustao, Srbin opet igra kod Solskjera, ali do kraja januara bi sve moglo da se promeni. Najviše zavisi od dolazaka na Old Traford. Opširnije OVDE

09.52 - Atletiko Madrid je ponudio samo 5.000.000 evra za kupovinu Edinsona Kavanija! Madriđani se nadaju da će PSŽ pristati na minimalac jer Urugvajcu istiuče ugovor za šest meseci, a ima i visoku platu. Međutim, PSŽ ne želi da prodaje Kavanija i od Atletika je zatražio čak 30.000.000 evra ako za urugvajskog napadača. 

09.45 - Pa da počnemo... Inter i Totenhem su na vrhuncu pregovora oko Kristijana Eriksena. I dalje nema dogovora, ali se očekuje da ga bude. Opširnije OVDE

Dobro jutro poštovani čitaoci portala MOZZART Sport, dobro došli u novi dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. S vama će ovog jutra biti Aleksandar Gligorić. Pre nego što startujemo OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".  Takođe, možete i u posebnom tekstu OVDE da se informišete šta veliki klubovi planiraju ovog meseca.   


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara