TRANSFERI (20. januar)

Vreme čitanja: 18min | pon. 20.01.20. | 23:00

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Real Madrid potvrdio transfer Rejnijera! Opširnije OVDE
- Seku Sanogo na lekarskim u Zvezdi! Opširnije OVDE.
- Toko Ekambi potpisao za Lion! Opširnije OVDE
- Aston Vila kupila Samatu za skoro 12.000.000 evra. Opširnije OVDE
- Flamengo kupio Mišaela za 7.500.000 evra. Opširnije OVDE
- Bešiktaš odustao od Aleksandra Prijovića. Opširnije OVDE.
- I Vulverhempton želi Dinamvog Danija Olma. Opširnije OVDE.
- Ali Vulverhempton želi i Danijela Podensea. Opširnije OVDE.
- Totenhem bi da Harija Kejna zameni Islamom Slimanijem. Opširnije OVDE.
- Edinson Kavani zatražio transfer u Atletiko. Opširnije OVDE.
- Leandro Kabrera u Espanjolu za 9.000.000. Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


To bi bilo sve od nas za večeras. Laku noć vam želi redakcija MOZZART Sporta. 

23.05 - Italijanski mediji javljaju da je Viktor Mozes večeras doputovao u Milano. Sutra ga očekuju leakrski pregledi i realizacije pozajmice na koju će Inter imati pravo otkupa po ceni od 10.000.000 evra. 

22.56 - BLIZU: Argentinski vezista Matijas Kraneviter se nalazi na korak od transfera iz Zenita u meksički Monterej. Transfer bi trebalo da iznosi oko 6.000.000 dolara. 

22.45 - Iako je delovalo kao izvesno da će brazilski defanzivac Žuan Žezus preći iz Rome u Fiorentinu, u priču je sada ušao i Milan. Tokom razgovora o uslovima pod kojima bi mogao da dobije Džengiza Undera, Milan je pitao Romu i za Žezusa jer i pored dovođenje Kjera želi još jednog štopera. A Žuan Žezus pride može da pokrije i poziciju rezervnog levog beka koja Milanu ostaje nepopunjena kada se realizuje transfer Rikarda Rodrigeza u Fenerbahče. 

22.36 - GOTOVO! Kao što je i najavljeno, švedski vezista Kristijan Erikson je na putu iz Geteborga za Đenovu. Transfer ipak neće biti besplatan, ali skoro da jeste. Grifoni će Geteborgu platiti klauzulu od samo 50.000 evra, a Erikson će potpisati na tri godine. 

22.34 - PARTIZAN: Italijani javljaju da je Partizan spremio ugovor Umaru Sadiku vredan 2.000.000 evra! Opširnije OVDE

22.29 - Večerašnje vesti Iz Intera. Oglasio se i sportski direktor Pjero Auzilio i donekle se otvorio o transferima na kojima Inter radi. Prema njegovima rečima, ali i saznanjima italijanski medija dolazak Viktora Mozesa je GOTOVA stvar, Kristijan Eriksen je BLIZU ako se klubovi nađu oko bonusa, a transfer Olivijea Žirua ZAVISI od Politana. Opširnije OVDE

22.20 - BLIZU! Herta je poslala novu ponudu Olimpiku iz Liona za mladog francuskog vezistu Luku Tusara. Prva ponuda od 20.000.000 evra u koju su bili uključeni bonusi je odbijeni, ali sada Berlinci nude fiksnih 25.000.000 evra za Tusara

22.10 - Opet Vulverhempton! Francuzi javljaju da su Vulvsi zainteresovani za 19-godipnjeg vezistu Enca Luodisa iz Dižona. Žele ga na pozajmicu s pravom otkupa. 

22.03 - Roma je odredila cenu od 10.000.000 evra za turskog štopera Merta Četina kojeg je ove zime želeo da pozajmi Galatasaraj. 

21.55 - Jutros smo pisali da Roberto Donadoni u kineskom Šenženu želi Blerima Džemailija iz Bolonje, a sada stižu vesti da želi i Atalantinog štopera Andreu Masijela koji je i na meti Sampdorije. 

21.51 - CRVENA ZVEZDA: Vezista Seku Sanogo je danas uspešno obavio veći deo lekarskih pregleda, nema nikakvih problema sa povredama, još sutra je ostalo da prođe preglede srca i fizičke testove i da se ozvaniči saradnja. 

21.45 - Dogovorena pozajmica Interovog beka Federika Dimarka u veronu je stopirana dok Nerazuri i zvanično ne dovedu pojačanje na njegovu poziciju. 

21.37 - Kristijan Benteke želi da napusti Kristal Palas ove zime, ali mu je dolaskom Samate propao povratnički transfer u Aston Vilu. Želju da ga dovede je pokazao Bešiktaš, ali je Belgijanac preko agenta poručio da nije zainteresovan za selidbu u Tursku i da čeka ponudu premijerligaša. 

21.29 - ZVANIČNO: Mbvana Samata je novi igrač Aston Vile i kapitalno zimsko pojačanje! Opširnije OVDE

21.20 - Estudijantes iz La Plate je već oduševio navijače dovođenjem Havijera Maskerana ove zime, a dodatno im je srce zagrejao sa željom da vrati i dete kluba Markosa Roha. Klub iz La Plate pokušava da dovede Roha na šestomesečnu pozajmicu iz Mančester Junajteda što neće biti nimalo laka operacija jer Crveni đavoli nude Argentinca uz novac lisabonskom Sportingu kao deo transfera Bruna fernandeša. Ali ima nade za Studente... 

21.11 - Biće ovo vreo prelazni rok na Vila Parku. Posle dolazaka Drinkvotera i Reine, Aston Vila se danas rešila Lovrea Kalinića i poslala ga u Francusku, a rešila se i skupocenog promašaja Džonatana Kođije koji je prodat Slaviši Jokanoviću. Sada Vila traži zmeanu za Kođiju i povređenog Veslija, a dvojica napadača su označena kao glavne mete. Kapitalac je najbolji Genkov strelac Mbvane Samata koji je večeras potpisao u transferu teškom skoro 12.000.000 evra. Želja za rezervnog špica je momak koji je letos nuđen i Crvenoj zvezdi, ali na Marakani nisu pokazali preterano interesovanje. U pitanju je Taremi iz Rio Avea. Opširnije OVDE

21.06 - Poznato je i koliko novca Vulvsi nude za Nelsona Oliveiru. Engleski klub nudi AEK-u 7.000.000 evra za portugalskog napadača. 

20.58 - Interov sportski direktor Pjero Auzilio je pre nekoliko minuta i javno potvrdio da je otišla ponuda na adresu Totenhema za Kristijana Eriksena. 

20.50 - ZVANIČNO: Karl Toko Ekambi je novi igrač Liona! Ali pod znatno drugalijim finansijskim uslovima od onih kojih su najavljeni. Opširnije OVDE

20.41 - ZVANIČNO: Barselona je kupila albanskog vezistu Reja Manaja

20.35 - GOTOVO! Gewnt i Anderleht su se dgovorili o otkupu Svena Kumsa. Nekadašnji kapiten Genta i ponajbolji igrač se prošlog leta vratio u klub kao pozajmljen igrač Anderlehta. Velikan iz Brisela ga je doveo iz Votforda za 6.000.000 evra, dao mu ugovor od 1.000.000 evra godipnje, ali je Kums razočarao. Baš kao i u Votfordu. Vratio se u Gent na pozajmicu, proigrao i sada će potpisati novi stalni ugovor, a Anderleht se rešio njegove visoke plate. Još se ne znaju cifre oko obeštećenja... 

20.26 - GOTOVO: Levi bek Džek Robinson se seli iz Notingem Foresta u Šefild Junajted u transfer teškom nešto više od 1.000.000 evra. Robinson može da igra i kao štoper u liniji sa trojicom, a danas je uspešno obavio lekarske preglede. On će biti drugo zimsko pojačanje Šefilda, prvo je bio Džek Rodvel

20.18 - GOTOVO: Nabil Bentaleb je stigao na lekarske preglede u Njukasl. Vezista Šalkea dolazi na pozajmicu s pravom otkupa za 10.000.000 evra. 

20.12 - ZVANIČNO: Atraktivni brazilski napadač Mišael je najskuplje pojačanje Flamenga u ovom prelaznom roku. Šampion Južne Amerike je platio 7.500.000 evra za krilo koje je želeo i Korintijans, a još dva zvučna pojačanja se očekuju na Marakani svakog momenta. Opširnije OVDE

20.06 - GOTOVO! Kamerunski napadač Karl Toko Ekambi je prošao lekarske preglede u Lionu i uskoro će biti potvrđen njegov 20.000.000 evra težak transfer iz Viljareala. 

19.59 - Fiorentina je zainteresovana za norveškog zadnjeg veznog Sandera Bergea iz Genka. Međutim, Belgijanci su istakli cenu od čak 20.000.000 evra. Rezervne opcije su Meite iz Torina i Dankan iz Sasuola. 

19.50 - Sigurno ste čuli za čuvenu pesmu "Will Grigg's on fire". A sigurno ste čuli i za Salford Siti, engelskog niželigaša u čijem vlasničkom udelu po 10 odsto ima čuvena generacija '92 iz Mančester Junajteda: Bekam, Gigs, Skols, braća Nevil i Bat. Sada stiže vest da Salford želi da dovede Vila Griga iz Sanderlenda. Salford je tek 13. u četvrtoj ligi Engleske, a napadač iz Severne Irske je od letošnjeg dolaska u Sanderlend dao samo jedan gol. Saradnja bi svima odgovarala... 

19.41 - Italijanski drugoligaši Peskara i Livorno su zainteresovani za veterana Alesandra Matrija koji nije u prvom planu u Breši i napustiće lombardijski klub ove zime. 

19.34 - Suso je od Milana i zvanično zatražio zahtev za transfer. 

19.32 - Pisali smo jutros da Edinson Kavani insistira na transferu u Atletiko Madrid. To znači da je PSŽ u neočekivanom problemu jer nije nameravao da se rastane sa Kavanijem ove zime. Ako Urugvajac ode, Leonardo mora da traži zamenu, a nekoliko imena je počelo sve glasnije da se pominje za ulogu četvrtog napadača na Parku prinčeva: Pjontek (Milan), Ljorente i Mertens (Napoli), Iguain (Juventus) i Žoao Pedro (Kaljari). 

19.21 - BLIZU! Italijanski mediji javljaju da su Kaljari i Juventus u završnoj fazi pregovora oko pozajmice Marka Pjace i da će se hrvatski napadač narednih dana preseliti na pozajmicu na Sardiniju. 

19.14 - Nemački ofanzivac Amin Junes nije u prvom planu u Napoliju, ali je tražena roba na zimskoj pijaci. Brojni klubovi žele da ga dovedu na pozajmicu. Sasuolo, SPAL, Verder, Keln, Đenova, Torino... Za sada je odbio samo Đenovu, a najradije bi u Torino. Međutim, Bikovi prvo moraju da se reše Jaga Falkea da bi doveli nekadašnjeg prvotimca Ajaksa. 

19.05 - Iskusni ruski vezista Oleg Šatov posle sedam godina napušta Zenit. Ostalo mu je još šest meseci ugovora, a klub iz Sankt Peterburga mu je dao odrešene ruke u izboru nove sredine. Najviše interesovanja da dovede Šatova trenutno pokazuje Rubin iz Kazanja. 

18.57 - ZVANIČNO: Jedan od najvećih talenata italijanskog fudbala, Emanuel Vinjato je potpisao za Bolonju! Opširnije OVDE

18.53 - BOMBA! Pojedini fracuski mediji javljaju da će Mančester Junajted uskoro izaći pred Lion sa ponudom od 50.000.000 evra za francuskog napadača Musu Dembelea! Podsetimo, Lion je odbio dve ponude Čelsija ove zime za Dembelea. Prva je iznosila 40.000.000 evra, a druga 45.000.000 plus Žiru. Izgleda da se Junajtedu žuri i zbog povrede Markusa Rašforda

18.47 - Interu se žuri da angažuje Kristijana Eriksena. Pad forme, slabiji rezultati, nedostatak alternativa u veznom redu sa klupe, povrede Brozovića, očekivani odlazak Vesina... Sve su to faktori koji teraju upravu Intera da ubrza pregovore sa Totenhemom i da što pre stavi Danca na raspolaganje Antoniju Konteu. Sutra je možda dan D. 

18.41 - Selta je zainteresovana za španskog vezistu Oriola Romeua iz Sautemptona kao zamenu za Lobotku koji je otišao u Napoli, ali Sveci nemaju nameru da prodaju Barsino dete u ovom prelaznom roku. 

18.33 - ZVANIČNO: Žerar Gou je novi igrač turske Kasimpaše! Napadač iz Obale Slonovače kojeg se sećamo po igrama u dresu Kairata protiv Crvene zvezde je došao u Kasimpašu kao slobodan igrač iz kineskog drugoligaša Pekinga i potpisao ugovor na godinu i po dana uz opciju da saradnja bude produžena na još dve godine. 

18.25 - Romin ofanzivac Mirko Antonući koji se nedavno pominjao kao moguće pojačanje Crvene zvezde, najverovatnije će završiti na pozajmici u Vitoriji iz Setubala jer agenti i klub nisu uspeli da mu nađu angažaman u nekom od italijanskih prvoligaša. 

18.17 - GOTOVO! Viktor Mozes stiže u Inter! 

18.10 - Sampdorija već nedeljama traži štopera, a poslednja ideja je iskusni Andrea Masijelo iz Atalante. 

18.01 - Za sutra je najavljen ključni sastanak Eriksenovog agenta Martina Šotsa sa čelnicima Totenhema. Očekuje se da Spursi spuste zahteve za prodaju Danca ispod 20.000.000 evra. Eriksen i Inter odavno imaju dgovor. 

17.52 - U sedištu Milana je završen sastanak čelnika Rosonera sa španskim ofanzivcem Susom na kojem mu je rečeno da je na prodaju i da nije više u prvom planu kod trenera Piolija. Atletiko, Sevilja, Roma i još neki klubovi bi mogli da budu sledeća destinacija krilnog napadača.

17.45 - BLIZU: Štutgart je odlučio da otkupi japanskog vezistu Vatarua Enda. On je došao letos iz belgijskog Sent Trojdena na pozajmicu s pravom otkupa za 1.500.000 evra i Švabe će tu klauzulu sada da aktiviraju. Endo je ostavio dobar utisak, a Štutgarta će morati i dodatno da plati neki novac ako se plasira u Bundesligu. 

17.36 - ZVANIČNO: Hrvatski golman Lovre Kalinić je prešao iz Aston Vile u francuski Tuluz na pozajmicu do kraja sezone. 

17.29 - PARTIZAN: Najnovija vest iz Partizana! Napadač Miljan Škrbić (24) priključio se pripremama crno-belih u Turskoj i pokušaće da se u narednih sedam dana izbori za ugovor. On nema klub, a pre toga je igrao u drugoj ligi Turske, za slovenački Krško i OFK Beograd. Opširnije OVDE

17.20 - Dovođenje desnog beka je Valensijin prioritet ove zime jer se Pićini teško povredio, a novajolija Tijago Koreja nije opravdao oččekivanja. Slepi miševi su želeli da vrate Kansela, Portugalac je takođe imao volju, ali finansijski nije bilo moguće napraviti dgovor sa Mančester Sitijem. Opcija je bio i Jusuf Sabali iz Bordoa, a najnovija ideja je Amari Traore iz Rena. 

17.11 - Ajaks je spreman da plati 15.000.000 evra za kolumbijskog ofanzivnog vezistu Huana Fernanda Kintera iz River Plejta. Talentovani, ali kontroverzni Kolumbijac ima otkupnu klauzulu u visini od 22.000.000 evra na kojoj River insistira. 

17.03 - ZVANIČNO: Rejnijer je novi igrač Real Madrida! Kraljevski klub je potvrdio najveći transfer ove zime. Sve o detaljima transfera i o maldom Brazilcu, pročitajte OVDE

16.59 - Vulverhempton hoće još jednog Portugalca iz grčke lige. I naravno da je u pitanju klijent menadžerske agencije Žorža Mendeša. Posle Podensea, Mendeš želi da u Vulvse dovede i svog dugogodišnjeg štićenika Nelsona Oliveiru koji od letos igra za AEK iz Atine. I pružao je dobre partije u grčkom klubu. 

16.51 - ZVANIČNO: Mubarak Vakaso je prešao iz Alavesa u kineski Đijangsu. 

16.43 - Milanov direktor Zvonimir Boban je stupio u kontakt sa Falijem Ramadanijem koji zastupa tursko krilo Džengiza Undera iz Rome. Maldi Turčin je izrazio spremnost da pređe u Milan, ali biće mnogo teže nagovoriti Romu. Vučica nije imala u planu da ove zime prodaje Undera, a tek sada nema posle povreda Zaniola i Perotija. Milanov predlog da u trampu bude uključen Suso ne zvuči baš ohrabrujuće... 

16.36 - Španski napadač Hese nije više u planovima Sportinga i mogao bi već ove zime da bude vraćen u PSŽ iz kojeg je letos došao na pozajmicu. 

16.31 - CRVENA ZVEZDA: Seku Sanogo se trenutno nalazi na lekarskim pregledima u Crvenoj zvezdi. Opširnije OVDE

16.28 - Vesti iz komšiluka. Banjalučki Borac ima šampionske ambicije u nastavku sezone. Želje za ovaj prelazni rok su nekadašnje Partizanovo krilo Goran Zakarić i Zvezdin štoper Srđan Babić. Opširnije OVDE

16.23 - GOTOVO! Kao što je i najavljivano prethodnih dana: Andraž Šporar stiže u Sporting iz Lisabona! Danas su dogovoreni svi detalji. 

16.15 - ODBIJENO: Atalanta je poslala Strazburu ponudu tešku 13.000.000 evra za za vezistu Jusufa Fofanu (21), ali su Francuzi odbili. Šuška se i da su Milan, Borusija Menhengladbah i Monako takođe zainteresovani za Fofanu

To je sve do Dejana Stankovića u prvoj smeni, sa vama do kraja dana  Aleksandar Gligorić

15.59 – Rumunski sajt Fanatik tvrdi da je Brajton ponudio 3.500.000 evra za napadača Bilela Omranija iz Kluža.

15.55 – Dok čekamo da se ozvaniči dolazak Lukasa Podolskog, Antalija je objavila da je potpisala ugovor sa napadačem Sinanom Gumušom. Stigao je na pozajmicu iz Đenove za koju je odigrao samo tri utakmice.

15.48 – Levi bek Aleks Teljes ne želi da produži ugovor sa Portom, Čelsi je zainteresovan, javlja A Bola.

15.29 – ZVANIČNO: Švedski Molde je dobio pojačanje iz Vulverhemptona. Reč je o 20-godišnjem levom beku Džonu Kitolanu, koji je stigao na pozajmicu sa pravom otkupa.

15.27 – ZVANIČNO: Konja je izdvojila oko 100.000 evra i iz Jagjelonije dovela levog beka Giljermea, koji je potpisao na godinu i po dana.

15.19 – Slovak u MLS ligi. Filaldelfija Union je potpisala trogodišnji ugovor sa štoperom Dunajske Strede Matejom Oravecom.

15.15 – Napadač Oksera Janis Merđi ide na pozajmicu sa pravom otkupa u Le Man.

15.08 – BLIZU JE: Francuski mediji javljaju da je Karl Toko Ekambi stigao u Lion i prošao prvi deo lekarskih pregleda.

15.07 – Dodatak na vesto  dolasku Nabila Bentaleba u Njukasl, Englezi su zadržali opciju da po isteku pozajmice otkupe njegov ugovor od Šalkea za nekih 10.000.000 evra.

14.57 - Uroš Vitas se rastao sa Irtišem. Opširnije OVDE.

14.39 – Benfika tradicionalno juri ono najbolje što ima po Portugaliji. Boavisti samo što nije zela 18-godišnjeg napadača Samua, on će u B tim, a uzeće joj i golmana Eltona Leitea (29), koji će se sa Vlahodimosom boriti za mesto među stativama.

14.30 – Samo 82 minuta jesenas u timu Breše i sada selidba Alesandra Matrija? Hoće ga Peskara u Seriji B, izgleda da je njegovo vreme prošlo.

14.26 - Više o novom levom beku Atalante Lenartu Čibori čitajte OVDE.

14.23 – Neki Vulverhemptov skaut sa Balkana je poludeo od jutros. Prvo se pojavila vest o interesovanju za Danija Olma, pa onda da se čeka 30.000.000 evra za Danijela Podensea, a sada i druga vest iz Grčke: Vulvsi su spremili ovog puta “skromnih“ 6.500.000 evra za napadača AEK-a Nelsona Oliveiru.

14.22 – Doni van de Bek negira da je potpisao ugovor sa Realom iz Madrida... Možda i nije, ali tamo će na leto... I neko je to već potpisao.

14.16 – ZVANIČNO: Amir Rahmani za 14.000.000 evra ide iz Verone u Napoli. S tim da će ga Napolitanci do kraja sezone ostaviti na pozajmici u Veroni. Opširnije OVDE.

14.13BOMBA!!! Vulverhempton je spremio 30.000.000 evra za Olimpijakosovog Danijela Podensea. Opširnije OVDE.

13.59 - GOTOVO: Alžirac Nabil Bentaleb (25) vraća se u engleski fudbal. On je trenutno na pregledima u Njukaslu...

13.50 – Fjorentina traži štopera i vezistu. Za prvu poziciju interesantni su Žuan Žezus (Roma) i Kevin Bonifaci (Torino). Za vezu Dankan (Sasuolo), Meite (Torino), Amrabat (Verona), Ronžije (Olimpik Marselj) i Kondogbija (Valensija), S druge strane, Rikardo Saponara je dobio dozvolu da se sa pozajmice u Đenovi preseli u Leče.

13.44 – ODBIJENO: Majorka je zvala Dijega Laksalta na pozajmicu sa pravom otkupa, Milan je odbio i odlučio da Urugvajca ostavio na pozajmici u Torinu.

13.40 – Možda neće Spinacola u Inter, ali Mateo Politano insistira na odlasku u Romu i možda mu se želja i ostvari. Sad se pregovara o pozajmici sa obavezom otkupa za 20.000.000 evra, javlja Korijere delo Sport uz napomenu da Vučica želi da to bude pravo, a ne obaveza.  Gazeta delo Sport dodaje da bi kompromis mogao da bude klauzula po kojoj bi Roma morala da ga otkupi ako Politano odigra 10 utakmica.

13.33 – PROPALO: O razlozima zbog kojih Bešiktaš neće dovesti Aleksandra Prijovića čitajte OVDE.

13.30 – Novi sportski direktor Valensije je Cezar Sančez, bivši golman ekipe i pomoćni trener za mandata Paka Ajestarana. Svestran momak izgleda.

13.22 – GOTOVO: Dejverson je već trenirao sa novim saigračima iz Hetafea. Samo se čeka da ode Enrik Galjego. Dejverson stiže na pozajmicu iz Palmeirasa, ali Hetafe ima obavezu da ga otkupi za 6.000.000 evra. Galjego će verovatno u Osasunu.

13.15 – ZVANIČNO: Roberto Himenez iz Vest Hema ide na pozajmicu u Alaves. Boriće se sa Pašekom za mesto startne jedinice. Sivera je otišao u Almeriju.

13.08 – Bešiktaš je odustao od Aleksandra Prijovića. Uskoro opširnije…

13.06Feliks Magat je novi direktor - kompanije Flajeralarm?! Reč je o firmi koja je vlasnik nemačkog trećeligaša Vircburger Kikersa i Admire Vaker, člana austrijske Bundeslige. Očigledno imaju ambiciozne planove.

12.51 - ZVANIČNO: Jedna vest iz domaćeg fudbala, golman Borivoje Ristić se posle šest meseci u AEL-u vratio u Radnički iz Niša. Opširnije OVDE.

12.47 – BLIZU JE: Vezista Sebastijan Erikson (30) iz Geteborga u Đenovu da joj pomogne u borbi za opstanak. Imao je u ugovoru klauzulu po kojoj je mogao da bez obeštećenja napusti klub u slučaju ovakve ponude i iskoristio je. U Italiji je već igrao za Kaljari.

12.45 – Još problema za Olea Gunar Solksjera. Markus Rašford bi zbog povrede mogao da pauzira i do tri meseca, pa Mančester junajted očajnički traži napadača, ali bi najviše bole da stigne na pozajmicu. Kad im je već Erling Haland pobegao.

12.43 – Opet Espanjol! Betis ne da Kristijana Telja ispod 12.000.000 evra, zato Espanjol ide na Rajovog Adrijana Embarbu, koga hoće mnogi prvoligaši. Nudi 7.500.000 evra. Rajo želi da se aktivira izlazna klauzula od 10.000.000.

12.40 – BLIZU JE: Golman Aston Vile Lovre Kalinić na vratima Tuluza. Hteo ga je i Genk i još neki klubovi, ali je Tuluz izgleda najkonkretniji. Pozajmica do kraja sezone je u pitanju, jer Baptist Rene nije oduševio među stativama.

12.33Korejo de Manja, najtiražniji dnevni list u Portugaliji, istina tabloid, donosi senzacionalno vest da je Mančester Siti spremio 100.000.000 evra da gradskom rivalu Junajtedu otme Sportingovog kapitena Bruna Fernandeša ispred nosa. Čini nam se ipak da je ovo samo pritisak da Junajted pojača ponudu.

12.30 – ZVANIČNO: Švedski napadač Kristofer Peterson (20) vraća se Utrehta, sada kao pozajmljeni igrač Svonsija do kraja sezone

12.12 Luis Suarez je operisao koleno, Barselonini čelnici bi danas trebalo da sa novim šefom Kikeom Setjenom odluče koga će uzeti kao zamenu. Pako Alkaser definitivno nije opcije, ali zato jesu Dani Olmo (Dinamo Zagreb), Pedro (Čelsi), Kšištof Pjontek (Milan), koji je i jedini klasičan golgeter od pobrojanih. Ali ko zna ko je još na spisku.

12.08 – Ajaksov napadač Noa Lang (20) do kraja sezone na pozajmici u Tventeu.

12.02 – BLIZU JE: Levi bek Herakles Almela Lenard Čibora (20) ide u Atalantu! Mladi Nemac, ponikao u Šalkeovoj školi, koštaće između 3.500.000 i 4.000.000 evra.

12.00 – Portugalski Rekord tvrdi da je Sporting poručio Junajtedu: za Bruna Fernandeša 60.000.000 evra fiksno plus još 10.000.000 u premijama i ni evra manje! Mančester je pokušavao da značajno spusti fiksni deo.

11.55Blerim Džemaili će biti prvi Švajcarac u kineskom fudbalu! Roberto Donadoni ga vodi u Šenžen, još jedna Blikova informacija. Spreman mu je ugovor na dve godine, samo još da Bolonja da zeleno svetlo, neće moći mnogo da zateže, jer Džemailiju ističe ugovor na leto.

11.44 – Sportski direktor Juventusa Fabio Paratiči negira da se sa Barselonom ozbiljno pregovaralo o trampi Federiko Bernardeski – Ivan Rakitić. Ali ne krije da jesu pričali o trampi drugih igrača. Juventusu je zanimljiv 19-godišnji napadač Barselone Alehandro Markes, zauzvrat bi Barsa dobila 21-godišnje desno krilno Mateusa Pereiru, koji se trenutno kali u Dižonu.

11.41 – Finansijski fer-plej koči transfer Rikarda Rodrigeza u Fenerbahče, ali on će svakako otići, a čim se to desi Milan će krenuti po beka Vigana i reprezentacije SAD Entonija Robinsona. Startni izbor na levom beku ostaće naravno Teo Ernandez.

11.27 - Seku Sanogo je u avionu za Beograd, dolazi na šestomesečnu pozajmicu u Crvenu zvezdu. Opširnije OVDE.

11.09 – Evo i jedno zanimljivog teksta za prelazni rok, znate li koji su treneri tokom karijera najviše trošili na pojačanja? Čitajte OVDE.

11.08 – Bajer Leverkuzen traži golmana da bude podrška neprikosnovenom Lukasu Hradeckom, spekuliše se da bi iz Arminije Bilefeld, lidera Cvajte, mogao da uzme 27-godišnjeg Stefana Ortegu kome ugovor ističe na leto.

11.02 – Teško će Mikel Arteta do Džeroma Boatenga, Hansi Flik ne želi da proda iskusnog defanzivca Arsenalu, pošto se trenutno bori sa povredama Lukasa Ernandeza, Niklasa Zulea i Havija Martineza.

10.59 – Opširnije o transferu Leandra Kabrere u Espanjol čitajte OVDE.

10.58 – Opširnije o zahtevu Edinsona Kavanija da ide iz Pari Sen Žermena. Čitajte OVDE.

10.57 – Sanderlend čeka defanzivca Bristol Sitija i reprezentacija Australije Bejlija Rajta na pregledima.

10.40 – Nekoliko velikih klubova, među kojima i Borusija Dortmund, nemaračili su se na Portovog 17-godišnjeg desnog beka Tomasa Estevesa. Porto odgovara novi ugovorom, sadašnji ističe već 2021, a u njemu je otkupna klauzula od 10.000.000 evra. Borusija preko posrednika ubeđuje momka da ne potpiše novi ugovor.

10.39 – BLIZU JE: Portugalski mediji javljaju da bi Ljubomir Fejsa svakog trenutka mogao da napusti Benfiku. Karijeru nastavlja u Španiji, pretpostavlja se u Espanjolu.

10.35 – Espanjol, ali i Selta, motre i na Betisovog Kristijana Telja. Verdiblankosi traže 12.000.000 evra, previše je to, ali kako pola novca ide Barseloni neće ni Betis prodavati po svaku cenu.

10.32 – ZVANIČNO: Espanjol je doveo Hetafeovog štopera Leandra Kabreru za 9.000.000 evra. Uskoro opširnije...

10.28 – BLIZU JE: Napolijev štoper Lorenco Toneli (30) trebalo bi do kraja nedelje da pređe u Sampdoriju. Pozajmica sa pravom otkupa, samo se još nisu dogovorili oko cene obaveznog otkupa: Napoli traži 2.500.000 evra, Đenova nudi 2.000.000.

10.09 – CSKA je Žilini ponudio 6.000.000 evra za napadača Roberta Bozenika koga hoće i Fajenord i Hamburger, koji je već odbijen za sumu od 3.000.000.

09.57 – ODBIJENO: Interov Mateo Politano neće u Sevilju, želi samo u Romu. Iz istog razloga je odbio i Napoli i Fjorentinu.

09.51Leonardo je takođe otkrio da PSŽ za sada nije dobio konkretnu ponudu Arsenala za Lejvina Kurzavu.

09.48 – Sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo potvrdio je da je odbio Atletikovih 10.000.000 evra za Edinsona Kavanija, ali je dodao i da je Urugvajac zvanično zatražio da ide i da se o odlasku i dalje razgovara: “Ne znam šta će biti. Nije laka situacija. Pronaći zamenu za njega? To je dobro pitanje. Razmišljamo o tome“.

09.37 Pako Alkaser nije u prvim planovima Lusijana Favra u Dortmundu, nadao se da će da se vrati u Valensiju, ali prema rečima sportskog direktora Mihaela Corka za Kiker Borusija do sada nije dobila ni jednu jedinu ponudu za 26-godišnjeg napadača?!

09.33 – Zenit i Valensija su pitali za Sebastijan Andersona, najboljeg strelca berlinskog Uniona, ali klub ne želi sada da ga pusti, a i on sam se nada pozivu iz Premijer lige. Pride, ako bi Union ispao iz Bundeslige Anderson bi bio slobodan da ide. Ako opstane automatski se ugovor produžava.

09.26ODBIJENO: Lilov vezista Bubakari Sumare ne ide ni u Mančester junajted ni u Čelsi. I ne zato što Lil neće, nego  zato što on lično neće: “Hoću da ovde odigramk celu sezonu, osećam se dobro ovde i nije vreme da idem... Imam vrlo jasno ideju gde želim da idem dalje u karijeri, ali dobro znam gde mi je sada mesto“, rekao je Ekip Sumare. Moramo da kažemo: retko trezveno razmišljanje.

09.24 – Totenhem očajnički traži napadača posle povrede Harija Kejna, poslednji u nizu onih koji se dovode u vezu sa Pevcima je Lesterov Islam Slimani, ove sezone igra na pozajmici u Monaku i to sasvim dobro. Opširnije OVDE.

09.21 – Krenimo od komšiluka, Sportske novosti navode da se i Vulverhempton uključio u trku za Danija Olma i da je spreman da palti 25.000.000 evra! Opširnije OVDE.

Poštovani čitaoci portala MOZZART Sport, želimo vam dobro jutro, dobro došli u još jedan dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. S vama u prvoj smeni Dejan Stanković, a pre no što startujemo OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara